A CSAPAT

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

A CSAPAT

Forza Racing Hungary Találkozó 2013 Gokart

FRH Találkozó 2013 Gokart

Emlékezetes nap...

 

 

Halihó mindenkinek!

Eléggé pörögnek az események mostanában itt az oldalon. Túl vagyunk egy karbantartáson, ahol is elvégeztük az oldal frissítését, mindenféle szempontból. Ez a fórumon okozott némi bonyodalmat, és még most sem tökéletes, de dolgozunk rajta.
Közben mennek a versenyek, és ugye nyakunkon a Forza 5 megjelenés. Ami miatt állandóan figyeli a staff a médiát, és lecsapunk minden hírre, hogy az elsők közt tudjunk titeket tájékoztatni a fejleményekről. Ja, és az Xbox ONE, lehet kapni, nem lehet? Stb.

Viszont a legnagyobb dolog ami mostanában történt, az egy szülinap volt. Még hozzá a MI szülinapunk. 4 éves lett kis hazánk legnagyobb Forza közössége, az FRH! Doki ötletének köszönhetően egy fantasztikus gokartozással koronáztuk meg ezt az eseményt október 26-án. Ellátogattunk a SilverKart gokartpályára, hogy a virtuális világ után, a való életben is harcoljunk a tizedekért. Volt egy meglepetés vendégünk is akit a találkozóra jelentkezők listájában csak Foza Racing néven írtam be. Ez a vendég X Kicsi X volt, aki a betegsége ellenére megtisztelt minket a jelenlétével. 28-an jöttek el a találkozóra, de abból csak 22-en gokartoztunk. Jómagam talán 10 éve ültem utoljára gokartban, és az ráadásul a vidámparkban volt. Emiatt elég izgatott voltam, vajon milyen is lesz élőben.

A csapatot támogató Securitas Kft. elhozta az FRH matricás rally Ladájukat, ami érkezésünkkor már ott virított a parkolóban. Nem kicsit felhívta magára a figyelmet piros színével és matricáival. Aztán a beindítást követően a hangjába is jó páran beleborzongtunk. A körülötte parkoló autók gazdái, pedig kapkodhattak a saját távirányítójuk után, a megszólaló riasztók miatt…

A parkolóban gyülekeztünk, gyors ismerkedés, pacsizás. Voltak akik először jöttek FRH-s találkozóra, és persze voltak bőven ismerős arcok is, akikkel már ismertük egymást. Doki még a legelső FRH-s pólónkba jött, ami szinte már retro, haha. A parkolóban még egy meglepetés várt rám. IceSanyi és FRH Mixi átadtak egy dísz dobozt, és egyúttal megköszönték az elmúlt négy év munkáját, amit a csapatért tettem. Nem picit meglepett a dolog, tortáról beszéltünk pár emberrel, de hogy ajándék, és nekem?

Hogy mi volt a dobozban az a képen jól látszik, és lentebb belinkelem Ice videóját is. Nagyon örültem és komolyan meghatódtam amikor megláttam, a Crazyman feliratú, egyedi festésű bukósisakot. Hatalmas ajándék, nagyon köszönöm mindenkinek!

Jöhetett a gokartozás. Nagyon jó volt a szervezés, mindennel elégedettek lehetünk, én nagyon köszönöm a SilverKartosoknak ezt a napot! Profi kiszolgálásban részesülhettünk.
Kapott a kis csapatunk egy hölgy kísérőt, aki végig velünk volt a gokartozás alatt. Ismertette a szabályokat, a különböző színű zászlók jelentéseit. A biztonsági intézkedéseket, mikor mit kell csinálni ha pl. megforogsz, stb. Közben kitöltöttük a regisztrációs lapokat, ami bekerült a rendszerbe. Innentől nem volt menekvés. Csoportokra (lobbikra, haha) osztottak minket és mehettünk 7 perc bemelegítőre a gokartokkal.

A pálya felett volt az étterem, aminek volt egy külső erkélye a pálya fölé benyúlva. Mivel én a 3. lobbiban indultam így nézhettem a többieket fentről. RetekMester az első métereken kitűnt a többiek közül. Rögtön elkezdte iszonyúan melegíteni a gumikat, cibálta keményen a kormányt és csúsztatgatta a gépet. Annyit tudni kell Retekről, hogy az ottani pályarekodok közül a második idő az övé. Ezen tények tudatában az esélytelenek nyugalmával vágtunk neki a futamoknak, hehe.

Én a bemelegítőt elóvatoskodtam, próbálgattam mit tud a gokart, inkább csak szoktattam magam a dologhoz. A 7 perc után magam is meglepődve tapasztaltam, hogy iszonyúra kivette belőlem az erőt. Aztán jött 8 kör időmérő, aminél már mindenki többet vállalt és ez meglátszott a köridőkön is:

 

Végül az időmérők alapján felálltunk a rajtrácsra. Mindhárom lobbinak volt egyszer 8 körös futama, ahonnan az első két helyezett tovább jutott a végső döntőbe. Az időmérőn még mindenki az órával csatázott, míg a futamon már erősen figyelni kellett a másikra is. Természetesen a futam előtt megosztottuk egymással a tapasztalatokat, ki melyik kanyart hogyan veszi. Sikerült a 8 fős rajtrácson kiharcolnom a 3. kockát, így egy nagyon pici remény mutatkozott arra, hogy ha szerencsém van ott lehetek a döntőben. Körökön keresztül nyomás alatt tartott Pedro, egyszerűbb dolgom lett volna ha van visszapillantó, de nem volt.... Így állandóan tekintgetni kellett, hogy vajon honnan próbál támadni. Aztán az egyik körben elrontottam a kigyorsítást és Pedro be tudott bújni mellém külső íven a nyújtott jobbos visszafordítóban. Én helyet hagyva neki, végig belső íven tartottam a vasat és éreztem, hogy már elbas.tam. Aztán mégsem. A kanyar kijáratánál azt vettem észre, hogy én fordulok elsőnek, mi???

Pedro autójának hátulja megcsúszott, amikor gyorsított. Így nem sikerült megelőznie. Innentől kezdve nem volt pardon részemről, keményen tartottam. Iszonyú jót csatáztunk, nagyon köszönöm neki! A 3. helynek köszönhetően a tovább jutástól elestem, de abszolúte nem érdekelt. Így is hatalmasat szórakoztam! Az adrenalin az egekben volt végig, olyanokat is elvállaltam amit amúgy az időmérőn nem mertem. Feszített a dolog végig. Egy-egy online verseny is izgalmas sokszor, de ez természetesen nagyon más volt. Ezt át kell érezni!

 

A végső döntőt már többen, fentről az erkélyről néztük végig. Zsonak problémája akadt a gokarttal, így sajnos kénytelen volt feladni a versenyt. Effendi videóra vette az egészet, nagyon köszönjük neki. Jó szórakozást hozzá!

A döntő eredménye   /  Abszolut 15 a legjobb köridők alapján
  

 

A futam után, a parkolóban készítettünk pár fotót Gala gépsárkányáról. Készséggel válaszolt minden keresztkérdésre az autóval kapcsolatban, aztán a végén készített Ray egy csodás fotót a csapatról. Majd elhangzott egy Oszolj! vezényszó. A képeken remekül látszik, ahogy szétszéledtünk megcélozva az éttermet. Ugyanis az emeleten, megvendégelt minket szeretett szponzorunk a Securitas Kft.

28 db pizzával találtuk szembe magunkat az asztalnál, ami nagyon finomra sikerült. Le a kalappal a SilverKartosok előtt ezen a téren is! A Securitasnak pedig köszönjük a finom étket!

Az uzsonnázást követően kihirdettem a Gokart eredményét és átadtam a kupákat. Vagyis adtam volna, mert RetekMester nem fogadta el az első helyért járó kupát. Azt mondta szeretné, ha tovább adnánk a helyezéseket, mivel ő előnybe volt minden szempontból ezen a versenyen, és nem lenne fair ha most bezsebelné az első helynek járó díjat. Hatalmas gesztus volt tőle, nagyon köszönjük neki. Tehát aki a második volt az lett az első és így tovább.

Nem hangoztattuk senkinek, de készültünk vigaszdíjjal is. Kicsi egy ledes karórát ajánlott fel az utolsó helyezettnek, aki ebben az esetben Zso volt. Nem számított ilyenre, szerintem nagyon kellemes meglepetés volt számára.

A helyszínen kisorsoltam a gokarton résztvevők közül azt a szerencsés nyertest is, aki a 9ezer forintos nevezési díjat kapta vissza, ezt Doki szponzorálásának köszönhettük. Doki köcsöge helyett stílusosan az új bukómba dobáltam a neveket, és onnan sikerült kihúznom HawkStorne nevét. A mázlista…hehe

Aztán megint jött egy meglepi, ugyanis Szabados Lacitól egy 5 literes hordó Pilsnert kaptam. IceSanyi és FRH Mixi kihasználva a találkozót, ünnepélyes keretek közt átadták a Wolrd Series By Renault Bajnokság kupáit a dobogósoknak. A kupákat saját kézzel készítették. Gyönyörűek voltak a fotókon, de egy élmény volt élőben is megcsodálni ezeket a díjakat.

Mindenkinek vittem FRH matricákat is, a fotókon látható borítékok ezt tartalmazzák. Ray annyira gyorsan lépett le a csapatkép elkészülte után, hogy nem tudtam neki odaadni, de majd postán eljuttatom.

Az élő találkozó varázsának köszönhetően nagyon jó hangulat volt. Az asztalnál beszélgettünk egymással, és az épület előtti cigarettázások alkalmával, azokkal is tudtam pár szót váltani akik esetleg az asztal másik végén ültek. Ahogy kezdett az estébe nyúlni a találkozó, úgy szállingóztak el a csapattagok. A mardék pár emberrel még utoljára alaposan kiveséztük az Xbox ONE és a Forza 5 lehetőségeit mindentéren.

Amikor már a SilverKart-nál is záróra volt, akkor úgy döntöttünk elindulunk haza. Swenson volt a sofőrünk, mert a kocsiból hármunk közül Zso is és én is piálni akartunk. Zsozsa kért egy fuvart hazáig, mi pedig szívesen elvittük, mivel útba esett. Ennek az lett a vége, hogy éjjel 23:30-kor még a IX. kerületben egy hamburgeresnél eszegettünk és dumáltunk. Végül Zso mondta ki a GO-t, és elindultunk haza.

Ezt a napot erre szántuk, egyikünk sem sietett, nagyon jókat beszélgettünk, söröztünk, ismerkedtünk. Volt ezen a napon minden ami egy csapat életében pozitív dolognak számít. Elhatároztuk, hogy a csapat születésnapját minden évben egy gokartozással egybekötött találkozón fogjuk meg ünnepelni. Remélem a következőn még többen leszünk és még nagyobb bulit csapunk.

Ez a beszámoló a nem lett rövid, de legalább hosszú. Pedig nagyon sok mindent kihagytam, repkedtek a poénok, a cinkelések, és biztosan állíthatom mindenki jól érezte magát. A cikkben elkövetett hibákért bocs.

Jöjjenek a Gala által felajánlott GoPro felvételei. Sajnos csak négy felvétel sikerült. Volt olyan is, hogy valaki a futam végén kiszálláskor indította el. Aztán aki a helyére ült természetesen beüléskor megállította… Viszont Galának remek felvételei lettek a boksz utcáról! Már megérte, hehe

Versenyző: Retekmester / Futam: bemelegítés

 

Versenyző: ??? / Futam: 1. vagy 2. lobbi versenye

 

Versenyző: Crazyman / Futam: 3.lobbi versenye

 

Versenyző: Gala / Futam: Döntő

Dokitól, Lancelottól kapott fotókat beraktam egy albumba vegyesen. Plusz hozzácsaptam azt a pár darab képet, amit Ray töltött fel a facebookra, mert valami gond volt a laptopjával. Ha megjavul és kapok még képeket, akkor felrakom azokat is. Köszönöm mindenkinek a fotókat, videókat!

Az albumokat itt érhetitek el: 

Köszönjük a Securitas Kft.-nek a találkozónk szponzorálását. Köszönjük a SilverKart-nak az egész remek délutánt! Nagyon köszönöm itt is mindenkinek aki eljött a találkozóra, köszönöm a staffnak a több éves önzetlen munkáját, köszönöm az ajándékokat, köszönöm minden csapattagnak akik erősítik és öregbítik a csapat hírnevét. Nélkületek csapat sem lenne, ezt nem szabad elfelejteni!

 

HAJRÁ FRH!

© Crazyman

 
 
 
 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!