A CSAPAT

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

A CSAPAT

Forza Racing Hungary találkozó 2012-ben

WTCC futam és FRH találkozó!

Pár nap elteltével, még mindig erről beszélnek az emberek. Ismét eltelt egy év, mintha tegnap lettem volna a Hungaroringen…

Az idei évben már nem volt ingyenes, de ez nem tántorította el az embereket attól, hogy a kedvenc csapatának/pilótájának szurkoljon a lelátókról.

 

 

 

Ugyanakkor mikor is lenne aktuálisabb egy csapat találkozó, mint egy ilyen futam alkalmával. A Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűverseny még sem áll olyan közel a csapathoz…

1 Futam

A Hungaroringhez érve az első meglepetés már a 8-as kapuban ért minket. Közölték, hogy hűtőtáskát nem lehet bevinni. Ezt nagyon nem értettem, és keserű szájízzel visszasétáltam a kocsihoz kipakolni. Valószínű azért jött ez az ötlet a szervezőktől, hogy szépen ott bent vásároljál horror áron hideg innivalót. Gondolom, hogy örült neki az, aki egy kilométerre állt meg a kaputól, vagy aki busszal jött. Hazafele a kapunál lehetett látni jó pár hűtőtáskát gazdátlanul, amiket ott hagytak, mert nem tudtak vele mit csinálni és hát a szabályokat be kell tartani. Ugyanakkor más kapuknál simán bejöttek hűtőtáskával, na emiatt kaptam fel a kakit.

A tavalyi Gold4-es lelátói kivetítő hiány miatt a Silvert céloztuk meg. Nem igazán kellet tolakodni a helyért, ellenben a Szuper Gold-on már kora reggel elég sokan ültek. Így mi is átballagtunk oda, hogy mégis csak a többi magyarral együtt szurkoljunk, és milyen jól tettük.

Igazán röviden, de megemlítenék pár pillanatot, hogy akik a tv előtt ültek otthon vagy nem tudták nézni sem a futamokat, részesei lehessenek ennek a csodának. Nem is annyira futam részletei az érdekesek (persze az is fontos) hiszen arról sok-sok hír olvasható, hanem az amit az ember az arcába kapott de izomból, a megtelt lelátókon. Ezt nagyon nehéz elmesélni, ezt komolyan látni kell, át kell érezni, és nem utolsó sorban részese kell lenni. Most nem videóztam annyit mint tavaly, és szándékomban sem állt komolyabb összefoglaló videót készíteni, megteszik ezt sokkal profibbak nálam. Így csak apró videó szösszenetekkel szórtam meg ezt a cikket. De ezek (és még jó pár) olyan pillanatok voltak, amik megfűszerezték azoknak az embereknek a napját akik kilátogattak vasárnap a Hungaroringre.

Ugye Norbi a 6. helyről, míg Gabi a 17. helyről kezdhette az első futamot. Ami a repülőrajtot követően nem igazán úgy alakult ahogy szerettük volna. Mivel Alan Menu megpöckölte hátulról Norbit, és emiatt visszaesett jócskán.

Igazából szomorkodásnak még a jele sem volt a lelátón. A tömeg drukkolása, szeretete ugyanúgy hömpölygött Norbi és Gabi felé amikor csak elhaladtak a célegyenesben vagy ha kivetítőn őket mutatták.

Látszott, hogy Norbi nagyon tolja neki, és egyre jobb köröket megy. Nagyon szépen bebújt MacDowel mellé belső íven és megelőzte a célegyenesre ráfordító utolsó kanyarban. Jöhetett rögtön utána Nash, akit szélárnyékból jobbra kibújva kényszerített a külső ívre, és ő is meg volt az első jobbosban! Két egymást követő kanyar és két előzés, HIHETETLEN! A közvetítőn állandóan Norbit és Gabit láthattuk! Tomboltunk örömünkben! Jöttek fel mint a ki.aszott higany, nem volt könyörület. Meg kellett mutatni, hogy nem csak hátrafele tudunk nyilazni.
Tarquini időközben kiesett műszaki hibával. Szerintem nem felejti el azt amit a magyar nézőktől kapott amint kiszállt az autóból. Elég egyszerű módon a tudomására adta a célegyenesbeli közönség hogy nem igazán szeretjük ha a kilökik a narancs-fekete BMW-t.

A Chevik elől el voltak hárman, közben Gabi megelőzte Nash-t,  viszont  őt pedig Coronell. Norbi körökön keresztül autózott Oriola lökhárítóján. Végül a 11. kör első kanyarjában szélárnyékból kibújva behúzta belső ívre és megelőzte!

Azt az őrületet amikor Norbi és Gabi elmegy a célegyenesben a 10.-11. körben. Azt hinnéd ez a max. a hangulat és szurkolás terén. Egy frászt! Figyeljétek, ahogy ráteszünk még egy lapáttal amikor meglátjuk a kivetítőn Oriola megelőzését! Szinte bomba robbant a lelátón, az adneralin pattanásig feszült mindenkiben és ki kellett adni.

Az utolsó kör végre Coronel is felzárkózik Norbi mögé és megelőzi. Igaz ez végezhetett volna rosszabbul is, Norbi  szerencsésen befejezi a futamot. A videón egy őszinte mondat a bácsi részéről, bocs.

Ragyogó futamot láthattunk, azt kaptuk amit vártunk. Verseny volt, de még milyen verseny! Nagyon szépen küzdöttek a magyar srácok, öröm volt nézni. Egyik sem került fel az ott látható dobogóra, de ez minket ott .urvára nem érdekelt. Több tízezerünk szemében dobogóra kerültek és ünnepeltük a sikerüket. Norbi és Gabi is pontszerző helyen végeztek.

FRH Találkozó (ha nem érint akkor ugorj a 2. Futamhoz)

A második futam kezdetéig, még volt pár óra. A futam előtt és közben folyamatosan szállingóztak a versenyre az FRH (Forza Racing Hungary) csapattagok. Ugyanis a két futam közti szünetre beszéltük meg az FRH Találkozót. Volt akivel sikerült már összefutni és kezet rázni az első futam előtt, és természetesen elsősorban Lacamesterrel aki a főszponzorom volt a futamon. (hehe)
(Ugyanis a szombat esti FRH sorsoláson nyertem egy Paddock belépőt amit Lacamester ajánlott fel. CIKK Ezúton is köszönöm neki!!!!)

A szünetben Lacamesterrel gondoltuk csak megnézzük mi van a híd túloldalán, és meglátogattuk a boksz utcát.

Forza találkozó - WTCC 2012 Forza találkozó - WTCC 2012

Forza találkozó - WTCC 2012 Forza találkozó - WTCC 2012 Forza találkozó - WTCC 2012

A boksz utcában nézelődve hamar elment az idő, és egyszer csak azon kaptuk magunkat Lacával, hogy hoppá siessünk, mert a többi csapattag már biztos vár minket a találkozónak megjelölt helyen. Laca elindult a többiekhez, részemről egy gyors sprint következett. Mert magamhoz kellett venni a lelátón hagyott FRH matricákat és egy doboz sört a nagy meleg miatt. Ameddig nem értem oda, fogalmam sincs miről beszélgettek a többiek, így az nekem ki maradt.

Öröm volt ismét látni azokat az arcokat akik tavaly is ott voltak, és megismerni új arcokat. Egy gyors kézfogás mindenkivel  abban a szép kis körben amit alkottunk, persze hol máshol mint a tűző napon.

A legnagyobb népszerűségnek Dani (dani0113 HUN) örülhetett. Mindenkit biztattam, hogy a beígért tockosokat osszák ki neki, de hát én beszélhettem… Kicsivel próbáltunk kapcsolatot létesíteni Skype-on (mivel ős sajnos nem tudott eljönni) több kevesebb sikerrel. Beszélgettünk mindenről, nyereményekről, versenyekről. A driftről, hogy mennyire haldoklik az oldalon, de konkrétan senkinek nem volt ötlete hogyan lendítsük fel, mivel nem a legnépszerűbb versenyfajta a Forza rajongók körében. Zioncsabi szóba hozta, hogy nincs-e szándékunkban az oldal mobil változatát is elkészíteni. Ez ügyben annyit mondhatok, hogy összedugjuk a fejünket Sanyával és a közel jövőben megvizsgáljuk a lehetőségeket. Addig is a fórumon az „Update” topikban mindig olvashatjátok a weblappal kapcsolatos változásokat.

Megtiszteltetés volt látni a Köridő állandó éllovasát, Lacc885-t, de fogadni merek a találkozóra is elsőként érkezett! haha A tőle megszokott fórumbeli szótlanságát hozta magával, és nem igazán akart ő ezen változtatni. Nincs is ezzel baj, az a lényeg hogy jól érezze magát a csapatban és tapossa a gázt! A poénok repkedtek és jókat nevettük az alatt az egy óra alatt. Aztán mielőtt elkezdtünk volna szivárogni jött a dilemma hogy össze kellene állni egy képpé, de kifotóz le minket. Bevallom én délelőtt mikor megláttam EasyBot-ot arra számítottam hogy elvállalja az idén is a fotózást. De neki más dolga akadt és nem is jelent meg, vagy csak Doki nem engedte közénk amilyen vérszívók vagyunk…(ugye Dani?) hehe

Valaki kitalálta, hogy lőjem én a képeket, persze jó poén volt. (Ennek ellenére fotóztam és csináltam belőle egy 3D-s képet amit szemüveggel nézhettek. Kicsit olyan „karton lapok egymástól eltolva síkban” hatása van. De már rájöttem mit rontottam el fotózásnál, ez volt az első 3D-s képem, bocs. Ettől függetlenül remélem lesz olyan akinek tetszik.) A második ötlet hogy kuka tetejéről. Aztán Odinka szólt, hogy majd az öccse (jól emlékszem?) elkészíti a fotót csak várjunk egy picit ameddig odaér. – De hova áll Crazy? - Crazy lefekszik majd! és Crazy meg lefeküdt, persze egyből kattogtak a gépek a sorból (ti mocskok!) Így született ez a fekvős kép rólam (tehát nem a sok sör miatt!!!hehe), amit IceSanyi alaposan megspékelt egy felirattal. Nagyon komoly! Ha a képre viszitek az egeret akkor pedig azt láthatjátok amit én láttam a földön fekve az objektíven keresztül!

Szóval végül készült csoport kép! A fotón megtaláljátok a gamertagokat is, remélem jól írtam oda. RetekMester is ott volt, de fotózáskor már nem. Xt198 elnézte a találkozó időpontját. :) hGabesz pedig a pálya másik részéről nézte a futamot, és érthető okokból nem jött át.

2 Futam

Izgatottan vártuk a második futam álló rajtját. A nézőtéren izzott a levegő és szerintem mindenki abban bízott, hogy Norbi egy jó rajttal előrébb jöhet pár helyet az ötödik rajthelyről. No de kérem szépen, az hogy egyből az első helyen fordul? Azt senki nem gondolta volna. Részünkről állórajt volt, de kibírt volna leülni? Üvöltés, taps és, füttykoncert volt a kiváló rajtnál, amit nagyon megérdemelt Norbi. Mindenkiben felszökött az adneralin és a le sem ültünk a második körig. Alig vártuk, hogy ismét feltűnjön Norbi a célegyenesre vezető kanyarban. Amint mutatta a kivetítő a magyar fiút, mi már üvöltöttük is a nevét. Keményen belevésve a levegőbe, hogy senki ne felejtse el ki vezeti ezt a futamot.

Már az első körben nagyon szépen elszakadt a többiektől, aztán egyre csak növelte az előnyét. Kicsit tartottam a  Chevyktől, de nem lehetett tudni vajon mennyire gyorsan sikerül átverekedniük magukat a mezőnyön. Látszott, hogy nagyon pontosan vezetett Norbi. Hiba nélkül vette a kanyarokat és eszméletlen gyors volt. Nem volt egy elfékezés sem, nem erőlködött, csak vezetett ahogy egy profi. Állandóan a másodperceket számoltuk, vajon mennyi előnye van? Minden egyes körrel erősödött bennünk, hogy megcsinálja, meg tudja csinálni. Itt és most, (Andersen meghalt) mese nincs.

Fogalmam sincs mi történt a mezőny többi részével, akkor ott tuti figyeltük a Tanár úr megmozdulásait is, de már nem emlékszem annyira magával ragadtak az események. Mint utólag kiderült, Norbi a 6. körtől kezdve spórolósan vezetett. Az utolsó köröket állva néztük végig, én még a lábujjamat is keresztbe tettem. Aztán az utolsó köröknél már le sem ültünk. Kibírta volna azt nyugodtan ülve nézni. És jött a várva várt utolsó kanyar, ekkor már tudtuk hogy ezt itt ma senki nem veheti el tőlünk!

Soha nem éreztem olyan örömöt, amit Norbi célba érésekor éreztem. A könnyem kicsordult, aki ott volt tudja miről beszélek. Természetesen a STÉP VOLT FIÚK! sem maradhatott ki!

A végén még kattintottam kettőt a fotómasinámmal, és teljesen véletlenül a csapat celebjét sikerült megörökítenem ahogy a kivetítőn tudtára adja a világnak MEGCSINÁLTUK! (Igen tudom, már megint a pgabee van a képen...na ezért celeb!)

Amikor odamentem a többiekhez Lacával találkoztam legelőször, legszívesebben a nyakába ugrottam volna. Nem kétséges hogy nagyon megérdemelte Norbi! Kiválóan teljesített az egész Zengő Team, egy álom csapat Norbival és Gabival. Az embereknek pedig olyan felejthetetlen élményt adtak azon a napon, amiért örökre hálásak lesznek. Én is, és azért is hogy kint voltam, és a részese voltam! Szerintem még egy darabig beszélni fogunk róla.

 

KÖSZÖNJÜK Norbi, KÖSZÖNJÜK Zengő Team !!!

© Crazyman

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!