A CSAPAT

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

A CSAPAT

Forza Racing Hungary találkozó 2012

WTCC futam és FRH találkozó a Hungaroringen

13:00 - 13:15 között találkozunk a jelölt helyen!!!

A tavalyi év fantasztikus magyar WTCC futamai után ez év májusában ismét FIA Túraautó Világbajnokság itthon. Az idei WTCC sorozat ötödik állomáshelye lesz a Hungaroring, 2012. május 4. és 6. között. Ismét egy nagyszerű alkalom arra, hogy összeröffenjünk!

A Találkozón résztvevő tagok listája a cikk végén!

 

 

A WTCC idei sorozatában a Zengő Dension Team ugyanis a népszerű Michelisz Norbert mellett Wéber Gábornak is indított egy BMW 320 TC-t. A Formula 1-es tévéközvetítésekből ismert Wéber Gábor autóját a dán Kristian Poulsentől vásárolták, aki tavaly ezzel nyerte meg a független versenyzők számára kiírt Yokohama Trophyt.
Így tehát egy magyar csapatnak - és két versenyzőjének is szurkolhatunk május első hétvégéjén a Hungaroringen! és Magyarországon debütál a Lada Racing megújult csapata, a Lada Granta WTCC típussal.

Akik ott voltak a tavalyi futamon azok egy hatalmas élménnyel gazdagabban tértek haza. (CIKK) Nem lesz másképpen most sem. Az első FRH találkozón (akiknek sikerült eljutni a futamra) személyesen is megismerhettük egymást. Beszélgettünk, söröztünk, és szurkoltunk az egyetlen Magyar versenyzőnek. A weboldalon és a lájvon látott felhasználónevekhez és hangokhoz arcokat is tudtunk társítani (persze a celeb Pgabee-t mindenki ismeri már, haha), ez egy fokkal közelebb hozza az embereket a csapatban. Akivel órákat vagy egy virtuális pályán pár méterre, ott valóságban is kezet rázhatsz vele. Lehet nyomni a baráti tockost, hogy mi is volt az a kilökés?

Szóval az idén is szeretném összehozni az FRH csapat egy részét egy találkozó erejéig. Ha sikerül akkor egyszerre találkoznánk egy helyen. Tavaly ez nem jött össze, mert elég kevés idő volt a futamok közt és hatalmas tömeg mindenhol. Már akkor megbeszéltük, hogy ha lesz 2012-ben is, akkor megyünk és azt is tudtuk, hogy azon már nem lesz ingyenes a belépő. Annak ellenére hogy pénzbe kerül idén, számítok a jelenlétetekre. Persze megértem és tudom hogy van akinek ez probléma. Ebből senki ne csináljon gondot.

Aki jön az készüljön perzselő napsütésre és szakadó esőre is. Ami még lényeges, a jég hideg sör (0,5 dobozos) az bent a pályán öccáz volt, de ha kiléptél a kapun ugyanazt megkaptad a benzinkúton háromcázért, ami a Tecsoban amúgy 179 volt és elhoztad hűtőtáskában. A szokásos kasza minden téren.

Tavaly el maradt a gyorsulási verseny (videó), talán az idén az újak közül lesz rá jelentkező.... Én szívesen lebonyolítom és rögtönzök egy szabályzatot. (Pl. mindennemű síkosító anyagok használata TILOS! hehe)

A részleteket a cikk alatt megbeszélhetjük (kik jönnek, találkahely, idő, stb.).

 

 

Tehát a nagy nap

A dátum 2012. május 4 – 5 – 6. Hungaroring

Május 4-én, pénteken a belépés ingyenes a Hungaroring nézőterére.

Belépés a pályára – Állóhelyek és minden tribün (kivéve VIP tribün) 3.000.- Ft
Mindkét napra érvényes!!! Tehát május 5-re, szombatra, amikor a szabadedzéseket és az időmérőt bonyolítják le, valamint május 6-ra, vasárnapra is, amikor a két versenyfutamra kerül sor!

Paddock belépő naponta és személyenként PLUSZ 3.000.- Ft
Egész napos belépést biztosít a területre!

Az FIA WTCC Magyar futamra 14 éves kor alatt, felnőtt kíséretében ingyenes a belépés, mind a nézőtérre, mind pedig a Paddock területére!

 

A belépőjegyek elővételére és megvásárlására a következő elérhetőségeken van lehetőség:
Ostermann Forma 1 Kft.
1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 11.
Budapest Office: +36 1 266 20 40 Fax: +36 317 2963
Vienna Office Tel: +43 1 796 94 90 Fax: +36 1 796 94 9088
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

HUNGARORING MEGKÖZELÍTÉS - HELP, KLIKK IDE

 

 

Egyből felvetődik a kérdés, hogy na hol is találkozzuk, és mikor mert pl. nem biztos hogy mindenki vesz jegyet a Paddock-ba. Ja, és hánykor? Vagy szurkoljunk együtt? (Bár nem hiszem hogy mindenki ugyanazt a Tribünt fogja előnybe részesíteni). Tavalyi találkozón is szerteszanaszíjjel volt a banda. Kisebb klikkesedések voltak. Mivel elég helyszűkében voltunk a lelátókon, és örült mindenki hogy helyet talált.

A Találka helyszíne ugyanott lesz ahol tavaly az első körben találkoztunk!

"Marlboro híd: azt hiszem, most ENI hídnak hívják, de nem is híd, mivel egy zárt alagút a levegőben, de lényegtelen. Ez köti össze a padockot a lelátók mögötti résszel. A lelátói oldalon a vége a Super Gold végénél van. Ha lejössz a hídról, akkor balra vannak a gold tribünök, és az F1 alatt a hivatalos ajándékboltok egy nagy placcon. Ha jobbra mész, akkor a Gold 4 (cél egyenes végi kanyar) és a kijárat következik." (dvorcsakl) Na VASÁRNAP OTT a lelátó felőli végén találkozzunk!!!.

Szerintem valamikor 12:00 és 14:00 óra közt kellene találkoznunk. Így találka után mindenkinek van fél órája visszamenni a helyére. Csinálunk egy nagy csoport képet, pacsizunk, sörözünk, dumálunk mindannyian, és mindenkinek van ideje visszamenni a futam kezdetéig. A cikk alatt beszéljük meg az időpontot, vagy ha valakinek jobb ötlete van szóljon nyugodtan! Forza Racing Hungary-s matricák még maradtak, elviszem és majd ott szóljon akinek kell!!!

Jó magam és még páran a csapatból (plusz barátok) tavaly a Gold4-es tribünön voltunk. Nem volt rossz kanyar ugyanis ha valahol akkor ott az első kanyarban tuti van akció. Plusz kicsi rálátása van az embernek a célegyenesre (ha nem állna fel a sok ember...). Ezen kívül nagyon nem tudod mi történik a pálya többi részén.

Viszont annyi annyi pozitív dolgot olvastam és hallottam azoktól akik a célegyenesben ültek, hogy elképzelhető idén ott leszek. Látod a rajtot, látod a box utcát, a szereléseket. Belátni a célegyenes előtti kanyarokat ahol szintén van akció és nem utolsó sorban van kivetítő amin látod mi történik a versenyen. Plusz Richardot is ott nézték Crazyman.nek! hahaha

Persze mindenki oda ül ahova akar, csak leírtam a tapasztalataimat, azoknak akik esetleg először jönnek a Hungaroringre. Volt aki az egyik futamot a Gold4-ben a másikat a célegyenesben nézte...

 

Az autóval érkezők a Hungaroring 7-es és 8-as kapuját használhatják, ezek szombaton és vasárnap reggel 7 óra körül nyitnak. A pálya megközelíthető a gödöllői HÉV segítségével is: A szilasligeti megállónál leszállva egy hosszabb sétára érdemes felkészülni, Mogyoródnál viszont át lehet szállni az Újpest felé közlekedő 320-as Volánbusz járatra.

Mit fogunk látni?

A Túraautó Világbajnokság magyarországi versenyhétvégéjének legfőbb programja természetesen az FIA WTCC és annak két futama vasárnap délután. A VB mezőnye szombat reggel/délelőtt kétszer 30 perc szabadedzéssel kezd a délutáni időmérő edzés előtt. Vasárnap reggel egy negyedórás bemelegítéssel kezdenek a versenyzők, majd délután két futamon dől el a dobogós helyek sorsa.

A programban összesen öt betétfutam kapott helyet: A WTCC mellett a hangos és gyors formulaautókat felvonultató Auto GP mezőnye, az olasz Italian F3 European Series, a hazai UNIQA Lotus Ladies Cup, a Formula Abarth European Series és a LADA Granta Cup futamai is megtekinthetők a Hungaroringen.

Mindazonáltal, reményeink szerint a hétvégén Michelisz Norbert és Wéber Gábor kapja majd a főszerepet.

Paddock, praktikumok, időjárás

Paddock belépőt szombatra és vasárnapra lehet váltani, ezek birtokában az előzetes információk szerint a rendezvény keretein belül korlátlan alkalommal be lehet menni a paddock területére, illetve ki is lehet menni a lelátókra a célegyenes vége felé található hídon, illetve a főkapu felé vezető úton, az 1-es kanyart megkerülve. A jegyek nem érvényesek a boxutcába vagy a rajtrácsra való belépésre.

A könnyebb közlekedés érdekében a kerekesszéket használó nézőknek javasoljuk a 8-as kapu megközelítését, ahonnan egyenes út vezet a célegyenes lelátóihoz, illetve kerülővel (a főbejárat felől) elérhető a paddock is a híd érintése nélkül.

Nem szabad szó nélkül hagyni az időjárási viszonyokat sem: adottságainak köszönhetően a Hungaroringen gyakran teljesen más idő van, mint például Budapesten vagy akár a környező településeken, így egy esetleges pesti zápor se tántorítson el senkit: a pályán valószínűleg szikrázóan süt a Nap. Ebben az esetben érdemes magas faktorú naptejet és egyéb bőrvédő készítményeket magunkkal hozni, valamint sapkákat, és az útra nagyobb mennyiségű folyadékot is.

Remélhetőleg azok sem maradnak le teljes mértékben az eseményekről, akik nem tudnak kilátogatni a Hungaroringre hiszen a tv is közvetíteni fogja a futamokat.

WTCC 2012 Hungaroring közvetítés időpontok:

Selejtező:
2012.05.05.   14:00   Eurosport2
2012.05.06.   08:30   Eurosport

Warm up:
2012.05.06.   08:45   Eurosport

Verseny:
2012.05.06.   1.Futam   10:45   Eurosport
2.Futam   14:15   Eurosport
1-2.Futam    15:20-16:35   M2

Rounds 9 & 10 – Hungaroring (HUN)Vasárnap 2011 Május 6.

08.45 – 09.00 FIA WTCC Melegítő Edzés

09.10 - 09.50 Formula Abarth European Series - 3 Futam (17 perc+1 kör)

10:00 - 10:40 Italian F3 European Series - 3 Futam (17 perc+1 kör)

11.20 - 11.45 FIA WTCC - 1 Futam (12 laps)

12:00 - 12:45 LADA Granta Cup - 1 Futam (max 25 perc)

12:55 - 13:55 AutoGP - 2 Futam (max 40 perc)

14.35 - 15.00 FIA WTCC - 2 Futam (12 laps)

15:20 - 16:10 UNIQA Lotus Ladies Cup - 2 Futam (25 perc+1 kör)

16:20 - 17:05 LADA Granta Cup - 2 Futam (max 25 perc)

 

(A teljes hétvégi program ITT érhető el!)

Beharangozó videó:

TALÁLKOZÓ:

Aki jelezte hogy - Ott lesz:

  1. Crazyman
  2. Dr sanya
  3. Pgabee
  4. Laller075
  5. Lancelot
  6. Zioncsabi
  7. Lacamester
  8. Odinka73HUN
  9. Gala
  10. Jube96
  11. Dani0113
  12. IceSanyi
  13. RetekMester
  14. hGabesz
  15. xt198

- Talán ott lesz:

  1. Medw
  2.  

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!