Forza 5 Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Forza 5 - Augusztusi fejlesztői Update

Augusztusi fejlesztői Update

Aktuális frissítés és az új autók!
 


 

 

 

 

Megérkezett a legfrissebb fejlesztési csomag augusztus 11-én a Forza Motorsport 5 játékosai számára, ami az autók szerelmeseinek is nagyszerű újdonságokat tartalmaz. Lássuk sorban ezeket!
 

Kormánnyal kapcsolatos fejlesztések
A csomag szükségszerű funkcionális frissítéseket tartalmaz, többek között fokozott autó dizájnolási támogatással, továbbá általános továbbfejlesztéssel a Thruthmaster és MadCatz típusú kormányokhoz, melyek már kompatibilisek az Xbox One-nal és az FM5-tel. Ezek a fejlesztések a hatásfokozás és a komfortosabbá tétel végett lettek eszközölve a játék és a játékosok számára.

Formula E versenykihívás
A csomag megjelenésével egy időben teljesen új Rivals esemény indult útjára a 2014-es Renault Spark SRT_01E főszereplésével. Ezen az eseményen a Formula E versenyautóval kell minél jobb időt teljesíteni a Long Beach East pályán és a leggyorsabb kört teljesítő versenyzők 2 pár VIP jegyet fognak nyerni a Formula E Bajnokság 2015. május 30-án megrendezésre kerülő berlini versenyére.

A jegyek belépése jogosítnak fel a VIP részlegre, a Formula E sorozat exkluzív kiszolgáló területére, ahol a nyertesek találkozhatnak és beszélgethetnek a versenyzőkkel, csapattulajdonosokkal, vagy csapatvezetőkkel, továbbá élvezhetik a legkiemeltebb bánásmódot minden téren. (Fontos viszont, hogy a nyeremény az utazási és szállásköltségeket nem tartalmazza.)
Bárki, aki érvényes idővel fog rendelkezni ezen a Rivals eseményen, helyezéstől független felhasználható krediteket is fog nyerni. Nincs más teendő, mint padlóig nyomni a gázt és sok szerencsét mindenkinek! További részletek: ITT

Autócsomag
És végül jöjjenek az autók, melyek már-már elengedhetetlen részét képezik minden megjelenő új csomagnak. A paletta 6 új autóval gazdagodik, ami bárki számára elérhető lesz játékon belül, tehát nem kell külön „megvásárolni” az autócsomagot. A listát elnézve ettől még a legszőrösszívűbb autófanok álla is le fog esni. A Forza sorozatban először üdvözölhetjük virtuális formában a Rolls-Royce típust, annak is a teljesen új Wraith típusát. És ez nem csak Forza 5-ös megjelenés! Ez a márka még sosem képviseltette magát egyetlen versenyjátékban sem ez idáig, szóval ez a lenyűgöző autó a történelemben elsőként az FM5-ben debütál!

 

2014 Renault Spark SRT_01E

 

  

  

A Renault Spark SRT_01E világszintű megjelenése és debütálása itt, a Forza Motorsport 5-ben kezdődik, reprezentálva elsőként az új generációját a Formula E versenyautóknak. Az együléses vázat a Dallara készítette és megfelel minden FIA biztonsági előírásnak. Az aerodinamikai elemek közreműködnek a leszorítóerő terén mind a kanyarvételi képességekhez, valamint az egyenesekben történő előzésekhez is . A 200 kilowattos akkuk 270 lóerőre képesek. Jarno Trulli szavaival élve: „A pilótafülkében ülve teljesen olyan érzés, mintha egy Forma 1-es autót vezetnék”. És hogy milyen a hangzása? Teljesen más? Igen. Elképesztő és félelmetes? Kétségtelenül. Mikor először hallod a Formula E autók hangját, olyan érzésed támad, mintha a Tatooine bolygóra transzportáltak volna egy fogatversenyre. Ez a hangzás egyszerűen elképesztő, egy elképesztő versenyautótól.

 

2014 Rolls-Royce Wraith

Végre egy Rolls-Royce a Forzában! A Wraith az FM5-ben debütál, elsőként a versenyjátékok történelmében, és mi is lehetne jobb a legendás autógyárnak, mint a Forza 5, ahol a legtökéletesebb kivitelezésben adja vissza a játék a lenyűgöző tökéletességet. Ez a típus a legújabb kétajtós kupé, melynek vezetése egy teljesen egyedi élményt jelent mindenki számára. A 600 lóerő ellenére, amit az autó turbófeltöltős V12-es motorja produkál, a nyomaték és gyorsulás által gerjesztett hangok szinte egyáltalán nem érezhetőek és hallhatóak az utastérben, ahol a legfinomabb és legdrágább minőséget képvisel minden egyes apró kis részlet. A megszokottól ellentétes, hátsó irányba nyíló ajtók is azt fémjelzik, hogy valami nagyon exkluzívról van szó. Csak ülj be a Wraith-be, dőlj hátra és élvezd az utazást.

 

2014 Infiniti Q50S

A Q50S tökéletesen passzol minden pályához, ahol fontolóra veszed a versenyzést. Azok, akik ezt az autót megveszik, nem is azt méltányolják, hogy eljuthatnak A-ból B-be, hanem magát a vezetési élményt. Ami megkülönbözteti más hasonló kategóriájú autóktól, az az élvonalbeli technológia, amivel készült és amivel felszerelték. Ezek egyike például a fly-by-wire kormányrendszer, és ha ezek a tényezők annyira nem is jönnek elő, miközben a Forza 5-ben játszol vele, néhány egyszerűbb tényező fog. Ez pedig a hátsókerék hajtás és a komoly lóerő mennyiség, ami a Q50S-t „farokcsóválós” drift autóvá teszi.

 

2014 Infiniti Q50 Eau Rouge

Az Infiniti és a Red Bull partneri kapcsolata egy sikeres sorozatot tudhat magáénak a Forma 1-ben. Hogy ezt a sikerességet a vásárlói piacon is fenntarthassák, megalkották a Q50 Eau Rouge koncepcióautót. A modern versenyzés egyik legnagyobb kihívást jelentő kanyarkombinációjáról kapta a nevét, és azt a luxust képviseli, amit az Infiniti vásárlók már megszokhattak párosítva a Red Bull Racing csapat jó értelemben vett nyers agresszivitásával. A Q50-es funkcionális, karbonszálas, leszorítóerőt növelő első szplittert kapott, valamint ugyancsak karbonszálas hátsó lökhárítót, integrált diffúzorral. Hatásnövelő tényezőként pedig 10 milliméterrel szélesebb lett az autó. A motorháztető alatt ott a bizonyíték, hogy nem csak utána fordulni jó az utcákon. A Nissan GT-R 3,8 literes V6-os motorját kapta meg ez a szuperszedán, amit további két óriási turbó segít, hogy kihozhassuk belőle a maximum lóerőt. Az összkerék hajtás pedig segít az aszfalton tartani mindezt. Más nagy múltú szuperszedán gyártók ezt a koncepciót figyelmeztetésnek vehetik, mert ha az Eau Rouge sorozatgyártásba kerül, az autók közti piaci versengés már most borítékolható.

 

2015 Ford Mustang GT

50 év telt el azóta, hogy ez az amerikai ikon bemutatásra került és alapjaiban változtatta meg az autópiacot. A Mustang nagyon sokat jelent nagyon sok embernek és a 2005-ben történt, újra klasszikus vonalaival bemutatott Mustang egy újjászületése volt a márkának. Most, 10 évvel később is ugyanazt a klasszikus formát láthatjuk megjelenni néhány trükkel, amitől úgy érezhetjük, mégis valami újat látunk. És ez így is van, mivel a megbízhatóság, a kényelem és a megjelenés érdekében szinte a legapróbb csavarig megváltoztattak mindent. Az alumínium motorháztetővel és lökhárítóval több, mint 90 kilót nyertek és az új V8-as motor (a GT modellekben) több mint 400 lóerőt zaboláz meg a jobb lábunk által. Az elengedhetetlen hátsókerék hajtás pedig a tendenciájával mindenkit elragadtat, ahogy „izzanak” a kerekek mikor kipörögnek és túlkormányozódnak. Mindent egybevéve, ez egy igazi Mustang ami egyben egy igazi nagy kedvenc is.

 

2013 Vauxhall Astra 1.6 Tech Line Top Gear Edition

Képzeld magad hírességnek és indulj a Top Gear Tesztpályán, mert a legújabb „megfizethető árú” autó megérkezett a Forza 5-be. Elég nyomatékot tudsz átvinni a Hammerhead kanyarban, hogy aztán kigyorsítva elérd a max. sebességet, miközben átsasszézol a Follow-Through kanyarkombináción? Kockáztatsz esetleg és levágod a hátsó egyenesre vezető balos kanyart, vagy inkább biztonsági játékos leszel? Mind a 4 kereket az aszfalton tartod, miközben áttolod az autót a Gambon kanyaron, mielőtt célba érnél? A Vauxhall Astra 1.6 Tech Line egy izmos autó, életerős gyorsulással és komfortos vezetéssel. No nem egy versenyautó, de könnyen azzá válhat, mikor a legjobb időért harcolsz, miután A Stig felkészített a futamra, valamint Jeremy Clarksonnal és a kamerákkal kell szembenézned.

 

A fordításáért köszönet HawkStorne-nak!

 

 

        

 

A teljes eddigi autólista ITT található.

 

Forza Motrosport 5 cikkek itt: 

 
 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!