FM3 - FM4 Lezárt Online Versenyek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Freedom 2014 Quick Race - FM4

Tartalomjegyzék

Freedom 2014 Quick Race

Eredmények

  

 

 

A hagyományokhoz híven, idén már harmadszor került lebonyolításra a Freedom („Hummer”) Quick Race.

Mivel időmérő nem volt, így kíváncsian várta mindenki, hogy vajon a véletlenszerű rajtnak köszönhetően honnan fog indulni a rajtrácsról. Azt kell, hogy mondjam, Racs-csal jól jártunk, mert P1 és P2-be dobott be a játék, de nem sokáig örülhettünk, mert a rajt pillanatában csatlakozott SturmNorbi, így közös csapatmegegyezés alapján kiléptünk érte. Ez persze senkinek a kedvét nem szegte, és az új rajtot követően én az utolsó előtti pozíciót „nyertem” meg. Ami nem volt baj, mert legalább hámozhattam át magam a mezőnyön. Ez elsőre egyszerűnek tűnt, de mégsem volt az. Az első körökben Istivel akadtam egy kicsit össze és inkább visszaengedtem magam elé a fair play szellemében, így 3 körrel a rajt után még mindig a sor végén nyomtam a gázt, mivel nem is volt olyan egyszerű megelőzni őt. De aztán szép lassan elkezdtem felzárkózni és a 9. körben már az éllovasok, Racs és Lemur mögött hajtottam. Próbáltam a lehetetlent, mivel a távolság alig-alig csökkent, de ők folyamatosan csatáztak egymással, így mégis sikerült az utolsó körre kb. 50 méterre megközelítenem őket. Már terveztem is, hogy egy esélyem lenne az előzésre, ha minden jól alakul és magamban erre tettem fel mindent, de ekkor a sors, azaz a Turn10 közbeszólt és 5 kanyarral a vége előtt ledobott a lájv. Hááát…

A második futamot így még nagyobb lelkesedéssel kezdtem (megint a sor végéről, mivel az elsőn DNF lettem), ahol az egyik fő téma a versenyzők között az volt, hogy: „már megint miért engedtétek el Hawk-ot…” Hehe. Valójában ment minden pozícióért a harc, mert eléggé kiegyenlítettek voltak az esélyek, ahogy az már az első futamon is beigazolódott, de aránylag gyorsan sikerült átfűznöm magam a mezőnyön. A futam felénél már P1-ben voltam és onnantól kezdve épphogy csak nem imádkoztam, hogy a Turn10 még egyszer nehogy „áldását adja” a versenyemre. De szerencsére nem így lett, ezért a második futamot sikerült megnyernem.

Ahogy már korábban írtam, nagyon kiegyenlített volt minden pilóta teljesítménye, így mindenképp mondhatom a többiek nevében is, hogy remekül szórakoztunk és mindenki élvezte a futamokat. Volt, aki pozíciókért küzdött végig, volt aki pedig a minél szebb „piruettek” bemutatására szentelte néhány körét (persze nem direkt, de hát tudjuk, hogy mit jelent, ha ezekkel a Hummerekkel rosszul találjuk el a rázókövet).

Egy szónak is száz a vége, így inkább jöjjenek az eredmények. De előtte még köszönet NavyFlippernek a verseny tökéletes lebonyolításáért, mint debütáló lobbivezető, illetve köszönet Lallernek, aki még évekkel ezelőtt új szintre emelte ezzel a gépállattal történő versenyzést.


 


 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!