FM3 - FM4 Lezárt Online Versenyek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

FRH Túraautó Bajnokság 2

Tartalomjegyzék

NTCC 2014

 

Motegi Eredmények
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy újabb remek bajnokság végéhez értünk így a „nyári szünet” előtt. Az időmérőn mindenki hozta a maga formáját, majd az első futam rajtjánál sem történt különösebb baki, azt leszámítva, hogy Olcsi remek formában lerajtolt, így a pole-ból visszaestem a 2. helyre. Több mint a verseny feléig kergettem is őt és már tudtam, hogy hol van a pályának az a két pontja, ahol megpróbálhatom megelőzni. Ha viszont nem vétett volna egy apró hibát, akkor nehéz lett volna elcsípni. De sikerült kb. háromnegyed távnál, így a pódium tetején végezhettem.


A második futamot megint nagy izgalommal vártam az utolsó rajtkockából és megint sikerült nagyszerű versenyt futnom. Bár már a „szokásos” mód az óvatosságomból adódóan inkább előbb és többet fékezve sikerült néhány pozíció megszerzése után visszaesnem a sor végére, de így még izgalmasabb lett minden. Közben Lacamester, NavyFlipper és Effendi is már valahol a boy első harmadában autózott és igencsak bele kellett húznom, hogy utolérjem őket és a mezőny elejét. Mikor a 4. helyen autóztam, Effendi megkérdezte, hogy ki jön a mögötte autózó Motorsport mögött és amikor bemondtuk, hogy én, erre egy frappáns megjegyzése volt, amit nem hagyhatok ki: „Óóó, bárcsak ne kérdeztem volna…”. Aztán néhány körrel később már a 2. helyen voltam kb. 150-200 méterre Lacától, amikor a hátsóbb traktusban történt egy kis galiba és bejött a Safety Car. Laca még meg is jegyezte, hogy ez az én nagy szerencsém, de az új rajtot követően Effendi a 3. helyről megelőzött, így pár körbe beletelt megint, míg visszaszereztem a pozícióm. És bár Lacát sikerült 1-2 körrel a vége előtt utolérnem, de piszok jól vezetett és ez így is maradt a leintésig (és nem Laca, nem vettem vissza fikarcnyit sem a gázból, ha tudtalak volna, akkor megelőzlek… hehe).


Gratula mindenkinek, akik végig tolták ezt a bajnokságot is és hétről hétre megmérettették magukat. Ahogy már korábban is hangoztattuk, a túraautó kategóriás versenyek mindig is a legjobbak és legkedveltebbek közé tartoztak és tartoznak (nem leírva egyetlen más bajnokságot sem, mert az FRH-nál, mint tudjuk nincs rossz verseny!). Így volt ez most is és biztos vagyok benne, hogy fogunk még versenyezni hasonló körülmények között!


De addig is kellemes nyarat (már ami még hátra van belőle) mindenkinek és ne feledjétek, szeptemberben újult erővel, immáron két platformon a Forza 4-ben és a Forza 5-ben folytatódnak a jobbnál jobb kihívások, quick race-ek és bajnokságok, nem utolsósorban említve a heti driftet és köridőt!
 

 

_______________________________________________________________________________________

Egy ilyen remek élménybeszámolón, amit Hawktól kaptunk már csak rontani lehetne, így nem is merülnék nagyon bele. Tény amit tény, hogy remek bajnokságot tudhatunk magunk mögött. A finálé számomra nem sikerült annyira fényesre, az eredmények tekintetében, viszont annál izgalmasabb volt. Azok kedvéért akik nem voltak ott elmondanám, hogy még a 11. körben is olyan szoros volt a mezőny mint a felvezető kör végén, csak mindez verseny tempóban. Nem láttuk egymástól a kanyar bejáratot, így félig meddig vakon vezettünk. Ezt a szoros versenyt pedig még izgalmasabbá tette, a versenyzők által behívott Safety Car.


Apropó... A safety car alatt történ baleset miatt Kicsi nyújtott be óvást maga ellen. Idézem:
"Óvásomat kívánom benyújtani magam ellen, mert a SafetyCar fázis alatt amikor utolértem a mezőnyt nem voltam elég körültekintő és beleszaladtam SensationxXx autójába. Az esetkor el is néztem a km órát mert én 100km/h véltem akkor látni de utólag visszanézve 200km/h volt. Bocsi"


Kicsi figyelmeztetésben részesül, hiszen milyen más büntetést is lehetne adni az utolsó futam után? Figyelmeztetést, és pontlevonást. Az utóbbit ennél durvább eseteknél szoktuk alkalmazni.

 

Jómagam is szeretnék kellemes pihenést kívánni mindenkinek, és egyúttal szeretném megköszönni minden kedves csapattársamnak a Forza 4-ben eltöltött kellemese perceket. Szeptembertől én is átnyergelek az FM5-re. Remélem mielőbb újra találkozhatok mindannyitokkal.
 

Az eredmények érvényesek mindenkinek gratulálunk!

 


 

                    

 

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!