WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

WTCC 2014 Race of Russia - Időmérő

Race of Russia időmérő

(képek + videók)

  

 

2014.06.07. Moszkva – Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője, a második sorból rajtolhat a WTCC holnapi második futamán, mivel az időmérőn a nyolcadik időt futotta. Az első futamon pedig a nyolcadikról.

Az oroszországi Moscow Racewayen rendezik meg holnap a FIA Túraautó-világbajnokság (WTCC) 11.-12. fordulóját, melynek a szabadedzéseit és kvalifikációját ma tartották.

Michelisz a két szabadedzésen a többi hondás versenyzőhöz képest alul teljesített, hiszen először a 11., a másodikon pedig a 13. helyen végzett. Az olasz Tarquini, aki ugyan ezzel a technikával versenyzik a Honda gyári csapatánál, mind a kétszer a második időt futotta. A szabadedzések alakulása kísértetiesen hasonlított a tavalyiakéhoz.

Az időmérő előtt nem sokkal esett az eső, ami a pálya állapotán meglátszott, hiszen néhol még nyálkás volt, máshol már felszáradt és ez igencsak megnehezítette a versenyzők dolgát, többen kicsúsztak a sóderes részre – és ezzel port hordtak föl a nedves pályára – többen pedig elfékezték magukat. A korábbi angol világbajnok, idén Ladával versenyző Huff sokáig nem tudott kijönni a pályára a Q1-ben, a versenyautó ismételt technikai gondja miatt. Az olasz Morbidelli Chevrolet-jének vagy a motorja ment tönkre vagy a turbója mondta föl a szolgálatot. A Q2-be bekerült szerb Borkovic Chevije szintén megállt, így hiába került be a versenyző a Q2-be, már nem tudott mért kört menni.

Michelisz Norbert délelőtti eredményei után kétséges volt, hogy jó időt tudjon futni az időmérőn. A Zengő Motorsport pilótája a kvalifikáció első részében 1:39:848-as időt futott, amivel az ötödik lett, annak ellenére, hogy a szervó nem működött megfelelően.

Az időmérő második részében ez a probléma csak felerősödött és emiatt nem tudott tökéletes kört menni. A mai délutáni feladat, hogy ezt a problémát megoldja a csapat, hogy a holnapi futamokon egy tökéletesen működő autóba tudjon Michelisz beülni.

 

A holnapi két futamot az Eurosport élőben közvetíti. Kezdés: 11:00

 

Michelisz Norbert nyilatkozata:

 

 

   

 

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!