Vasárnapi Köridő Online

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Vasárnapi Köridő Online

Köridő Online Bajnokság Szabályzat

 

 

 

 

 

• Részvételi feltétel:

A Köridő online versenyen bárki részt vehet.
A Köridő online versenyen való részvétel nem jelent automatikus nevezést a heti Köridőre. Arra külön kell nevezni!!!!

HEADSET HASZNÁLATA KÖTELEZŐ, anélkül ne jelentkezz a versenyre, mert nem indulhatsz!

• Jelentkezés:

Keddi napon a Versenyek/Köridő Online topikba kikerül a részvételi lista, amin jelezni lehet, hogy Biztosan indulsz vagy csak Lehet. Ha valaki visszalép, akkor mindenki fentebb csúszik a névsorban. MÁSOLD (ne idézz!) az előző hozzászólást, tartalmát, és hozzáírod magad a listához. Videós segítség.  Mindig csak egy lobbi indul ezen a versenyen, így MAXIMUM 24 fővel számoljatok!
Az indulók egyike legyen a barátlistádon van, különben nem tud a Lobbivezető a versenybe hívni.

 

• Időpont:

Minden péntek 20 óra / lobbinyitás 19:45-kor. 

• Versenytáv:

Mindig a Heti Köridő aktuális pályán megyünk összesen kb. 60 – 70 km-t (ez határozza meg a körök számát). Igény szerint lehet cifrázni pl. boxkiállás, stb.

• Autó:

a heti köridő futam autója, ugyanazokkal a feltételekkel.

• Segítségek: ugyanaz, mint a Köridőnél

• Verseny menete:

19:45 - kor lobbinyitás. A Lobbivezető küldi a meghívókat! Nevezést innentől kezdve nem fogadunk el! (Vagy beesel a versenyre, és ha szerencséd van, akad üres hely!)

Ez azért történik így, hogy először akik jelentkeztek azok foglalják el a helyüket a lobbiban, aztán ha van hely, akkor jöhet olyan, aki a Lehet-hez vagy sehova nem írta a nevét.

20:00 - kor rajt. 3 vagy 4 kör időmérővel kezdünk. Az első futam rajtjához az időmérőn elért eredmények alapján állunk fel. A második futam, a lobbi pontok alapján és FORDÍTOTT (növekvő) rajtsorrenddel rajtol.

- Az időmérő alatt az ütközés ki van kapcsolva. Ez azt jelenti, hogy az előtted lévő szellemautó lesz, amint hozzáérnél, tehát keresztülmehetsz rajta. Így senki nem tart fel senkit, nyugodtan lehet tolni neki. Az időmérő akkor ér véget, ha mindenki befejezte a 3 - 4 kört! Közben senki ne lépjen ki, mert különben elveszíti az idejét!

- Rajt, Újraindítás
Az egyik legkritikusabb pillanata a versenynek a rajt, illetve az azt követő néhány száz méter! A bíró feladata az első körben történt esetleges balesetek gyors kivizsgálása, mérlegelése és döntéshozása. Futam újraindítás csak és kizárólag LAG esetén lehet és csakis az első körben!!! Az első körben történt baleset kivizsgálását követően a bíró szankciókkal sújthatja a vétkest az alábbiak szerint:
1. Figyelmetlenségből tömegkarambolt okozó: pont megvonásra számíthat az adott futamon.
2. Szándékosan ütközést vagy tömegkarambolt okozót: azonnali kizárással (egész Bajnokság) sújtható
Újraindítás esetén, ha ugyanaz a személy hasonló szabálytalanságot követ el, azonnali kizárással sújtható.

 

• Pontozás:

A versenyeredményeket pontokkal jutalmazzuk, Fix pontozás van érvényben a versenyen.
Az első 25 pontot kap, a második 24 pontot, a harmadik hely 23 pontot ér. A további helyezések pontjai: 21, 20, 19, 18, 17, 16,15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1,

 

• Egyéb:

Figyeljünk egymásra, ha valaki mellé érünk, szóljunk, mert lehet nem lát minket!

A online futamokon a headset egyrészről nagyban megkönnyíti a kommunikálást. Másrészt egy benézet féktávot vagy támasztást könnyebb rögtön egy bocsánatkéréssel elintézni, mit az ellenkezőjét feltételezve csatatérré változtatni a futam helyszínét. Ezzel tönkretéve mások versenyét is. Tipikus eset a beszúrásoknál, hogy a vad szerepét játszó versenyző már nem látja a visszapillantó tükörben, és még nem látja maga mellett a vadász autóját. Ekkor is haszna van a mikrofonnak, érdemes figyelmeztetni, hogy mellette van az ember, mielőtt véletlenül zárná az ívet úgy, hogy ott vagyunk.

A kommunikáció mindig Game Chat-en keresztül történik. Mivel ilyenkor a beszélő neve felvillan a képernyő bal oldalán. Könnyebb azonosítani, hogy ki beszél. (nem kell állandóan – Ezt ki mondta? (Felkiáltásokkal bekiabálni). Ha esetleg nem halljuk a többieket még futamkezdés előtt, (pedig látjuk a kis hangszóró ikont a nevek mellett) akkor vegyük a fáradtságot és ellenőrizzük, hogy valóban Game chat-ben vagyunk-e.

A szabályzat irányelve azokban a pontokban, amire külön nem tértem ki az OVÁSZ-t követi.

Ne feledd: játszani, szórakozni jöttünk össze!