Drift bajnokság

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Drift bajnokság

Drift Verseny Szabályzat

Forza Racing Hungary Drift Bajnokság

Ezen a bajnokságon, egyaránt indulhatnak Gold, Silver, és Offline játékosok is.

 

Nevezés:

Első körben regisztrálj az oldalon. Ahhoz hogy indulhass nem kell feltétlenül Gold előfizetés, Silvernél ugyanúgy látod mások idejét (a barátlistádon), mi is a tiedet. Sőt lehetsz akár OFFline is. Bármikor beszállhatsz az aktuális futamra, nincs nevezési határidő! Kattints a gombra és töltsd ki a Nevezési űrlapot!  Legkésőbb (magyar idő szerint) vasárnap 23:59:59-ig kell, hogy beérkezzen. 

 

 

Miután neveztél...

Live-on jelölj be barátnak, FRH TothTamás néven megtalálsz. Ez, az eredmények, valamint a versenyen használt autó ellenőrzése miatt fontos.

Aki ezt nem teszi meg, annak nem lesznek figyelembe véve az eredményei függetlenül attól, hogy a bajnokságra nevezett.

 

Bajnokság:

Minden bajnokság 4 fordulóból/futamból áll, egy forduló egy hétig tart. Hétfő 00.00-tól Vasárnap 23:59:59-ig(magyar idő szerint). A következő heti futam mindig hétfői nap kerül kiírásra, figyeld a Címlapot vagy a Verseny Hírek oszlopot!

A 4 fordulón egyazon autóval lehet indulni, módosítás tilos. Természetesen a setup bármikor korlátlanul módosítható.

A bajnokság ajánlatokat (4 pálya ) e-mailben küldhetitek tárgy: "Bajnokság ajánlat". Ha több Bajnoksági ajánlat érkezik, akkor szavazással dől el, melyik legyen a soron következő. A szavazás szombattól vasárnapig tart, értelemszerűen a több szavazat dönt, NEM kötelező mindenkinek szavazni.

A játék menetének mikéntjei:

Szabad játék -> Gyorskör mód

Könnyítések és Nehézségi szint:
-Fékezés:
TETSZŐLEGES
-Kormányzás: TETSZŐLEGES
-Menetstabilizátor :
TETSZŐLEGES
-Kipörgésgátló: TETSZŐLEGES
-Sebességváltás: TETSZŐLEGES
-Ajánlott pályavonal: TETSZŐLEGES

Érvényes eredmény:

A résztvevők száma szerint a dobogósok +2 pontot kapnak utána 1 ponttal csökkentve kerülnek megállapításra az eredmények!

Az elért pontszám akkor lesz érvényes, ha a versenyző elmentette a kör visszajátszását. Ezt akár szúrópróbaszerűen is ellenőrizhetjük, és ha az illető nem tudja megmutatni, akkor elveszíti a heti pontszámát. Ez online és offline versenyzőkre is vonatkozik. Pontazonosság esetén a bajnokságon belüli részvételi arány az elsődleges szempont, amennyiben ez a szám megegyezik, akkor az elért helyezések összeadódnak és a kisebb szám dönt, ha ez sem tud dönteni, akkor az érintettek osztoznak a helyezésen.

Offline játékosok:

Aki offline játszik sem maradhat ki, egy kicsivel körülményesebb a pontszámuk jóvá íratása, de semmilyen hátrányt nem szenvednek. Összesen 3 képet kell készíteni.

Egyet, az aktuális kör, drift pontszámával, egyet az aktuális köridő eredményeivel, s egyet a menüben. Íme:

A képeken az autó kötelező módon, ugyan abban a helyzetben, kell, hogy szerepeljen, továbbá csak az azonos szögből készített képek leszek elfogadva.
Hibás képek:

Ha online játszol és az aktuális pályán már van jobb pontszámod, akkor (és kizárólag ebben az esetben) elfogadott az offline feltételeknél leírt módszer (fotózás).

 

Az időket igazoló képek, MINDENKITŐL még a futamzárás előtt (vasárnap 23:59:59 magyar idő szerint) kell, hogy beérkezzenek a képfeltöltés gombra kattintva. Vagy akár a versenyek menün belül található fotófeltöltés menüből.  A késve érkezett képek nem lesznek jóváírva senkinek.

Csak és kizárólag az aktuális bajnokság kiírt ideje alatt megfutott idők érvényesek.
Az összesítés a hétfői nap folyamán kerül ki, tehát mindenkinek van legalább 1 napja, hogy bejelentse, ha valamit nem talál helyesnek.

 

Hibás kör:

 

Egy kör akkor minősül hibásnak, ha a visszatekerés opciót használatba veszed, ezt jelzi a játék drift módban is. Ezen kívül a kicsúszás, koccanás, és egyéb általában hibának számító cselekmény megengedett.