WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

WTCC 2014 Race of Shanghai - Időmérő

Shanghai

Időmérő

 


 

 

 

A négy Citroen meg a Norbi

2014. 10. 11 Sanghaj – Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a második sorból rajtolhat holnap Sanghajban a FIA WTCC Túraautó-világbajnokság első futamán mivel egy durva hiba miatt Loeb elbukta a gyorskörét a Q3-ban és így Michelisz a negyedik lett.

A másodikon viszont a hetedikről startolhat a szabályok szerint. Ezzel megint ő a legjobb hondás, ugyanakkor Bennani behozta a Hondáját a tízedik helyre a Q2-ben, ezzel az első rajtkockából indulhat majd a második futamon.

A Citroen dominancia ezen az időmérőn is látványos volt, de meglepő módon, a múlt heti eredményességéhez képest a Ladák nem muzsikáltak jól és nem kerültek be a Q2-be sem.Ez az eredmény feltöltötte a csapatot és a pilótát, de sajnos az is látszik, hogy a Honda Civicből ennél több teljesítmény, jelen pillanatban, nem hozható ki.

Az időmérő sorrendje: López, Ma, Muller, Michelisz, Loeb.

Michelisz 120 ponttal a hatodik helyen várja a holnapi első futamot, két ponttal előzte meg a holland Tom Coronelt és csak hat pont a lemaradása az olasz Gabriele Tarquinihez képest.

A világbajnokságot az argentin José-María López vezeti, aki mivel első lett az időmérőn, tovább növelte előnyét csapattársai, a francia Yvan Mullerrel és Sébastian Loebbel szemben.

Michelisz Norbert:

 

A hétvége menetrendje:

Péntek:

04:20 – 04:50 Teszt

Szombat:

02:10 – 02:40 Szabadedzés 1.

04:40 – 05:10 Szabadedzés 2.

07:30 – 08:30 Időmérő – Eurosporton élőben

Vasárnap:

08:35 – 10:35 Futamok – Eurosporton élőben 

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!