WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

WTCC 2014 Race of Russia - Előzetes

Russia

Előzetes

 


 

 

 

2014 WTCC Race of Russia

2014.06.03. Budapest: A FIA WTCC 11- 12. fordulóját rendezik meg a hétvégén Oroszországban. A moszkvai versenypályán másodszor rendeznek túraautó-világbajnoki futamot, ahol természetesen rajthoz áll a Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert is.

A 2012-ben átadott versenypálya vonalvezetése a kanyargós részek miatt kedvező lehet a Honda versenyzői számára. A 3955 méter hosszú aszfaltcsík 15 kanyarból és egy 873 méter hosszú egyenesből áll, amelynek végén jó esély lehet az előzésekre.

A mostani versenyhétvégén nem csak a Citroen Total Team versenyautóiba helyeznek el plusz súlyt (60 kg), hanem az összes Honda és Chevrolet is nehezebb lesz, igaz csak 20 kg-mal.

A Moscow Raceway-en mutatkozik be a negyedik Citroen volánja mögött a kínai Ma Qing Hua, aki a téli szezonban már tesztelhette az autót, és ebben a szezonban összesen öt versenyhétvégén fog rajthoz állni.

Nyikita Miszjulja is itt debütálhat, bár egyelőre nem rendelkezik a szükséges licenc-szel a rajtlista szerint. Ő a tavalyi orosz Lada Granta Kupa győztese, melynek fődíja az idei WTCC moszkvai futamán való indulás joga volt. Igaz egy SEAT Leon versenyautóban próbálhatja ki magát a világbajnoki mezőnyben, melyet a katalán Campos Racing fog szervizelni.

Idén ez az egyetlen olyan versenyhétvége, ahol nem lesz pénteken teszt, így szombaton két szabadedzés és az időmérő vár a pilótákra, vasárnap pedig a két futam.

A bajnokságot továbbra is az újonc argentin José María López vezeti (179 pont) a francia csapattársai előtt. Yvan Muller a második, aki mögött csupán négy ponttal van lemaradva a Sébastien Loeb (134 pont). A magyar pilóta (54 pont) a nyolcadik helyen várja a folytatást. 

Michelisz Norbert:

A moszkvai pálya vonalvezetése előreláthatólag jobban fekszik majd a Hondáknak, mint a Salzburgring a hosszú egyeneseivel. A pályát elsősorban a lassú kanyarok jellemzik, kevés előzési lehetőséggel. A tavalyi dobogós helyezés után idén is hasonló célokkal érkezem Oroszországba, és bízom benne, hogy ezt a célkitűzést az elmúlt versenyhétvégék eredményei alapján kiszabott 20 kilós ballasztsúly sem befolyásolja majd.

 

A hétvége menetrendje - magyar idő szerint:

Június 7, szombat:

07:00 - 07:30 Első szabadedzés

09:30 – 10:00 Második szabadedzés

12:30 – 13:30 Időmérő - Élőben közvetíti az Eurosport
 

Június 8, vasárnap:

11:00 – 13:00 Futamok – 2x16 kör - Élőben közvetíti az Eurosport

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!