WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

WTCC 2014 - Race of Slovakia 1.futam

Race of Slovakia 1.futam

(videó)

  

Michelisz a dobogón

2014-05-11, Slovakiaring: Michleisz Norbert megszerezte első dobogós helyezését a 2014. évi FIA Túraautó-világbajnokság szlovákiai versenyhétvégéjének első fordulóján.

Hatalmas viharfelhők gyülekeztek a pálya fölött, mielőtt kinyílt volna a pit lane. A verseny szervezői egyértelműen esős versenyre írták ki a futamot, melyen az orosz Kozlovszky nem tudott elindulni, a pit laneről sem, technikai okok miatt.

A rajtot nagyon jól kapta el a francia Sébastian Loeb, aki lerajtolta csapattársát az argentin José María Lópezt, Michelisz pedig harmadikként fordult az első kanyarban a francia Yvan Muller előtt. A korábbi világbajnok nagyot hibázott a rajtnál, mert korábban indult el, majd leállt. Szabálytalan rajt miatt a harmadik körben áthajtásos büntetést kapott és így fel kellett hagyni a magyar pilóta üldözésével.

A heves esőzés miatt a víz megállt a pályán, a vízelvezetők nem tudták ellátni a funkciójukat és egyre több autó vált kormányozhatatlanná. A versenyigazgató beküldte a biztonsági autót és a 11 körösre kiírt verseny számát megemelte 13-ra.

Végül az a döntés született biztonsági okokból, hogy leállítják a versenyt – mivel már teljesítették a versenytáv 75%-t.

A versenyt Loeb nyerte meg csapattársa López és Michelisz Norbert előtt.

Michelisz Norbert:

Nagyon boldog vagyok. Ez az idei év első dobogós helyezésünk, erre vártam már nagyon régóta. Nem voltam biztos abban, hogy az eső a segítségünkre lesz, de úgy érzem, hogy egy viszonylag jó teljesítménnyel sikerült elhódítanunk a dobogó harmadik fokát. Nagyon bízom abba, hogy a szezon hasonlóan fog folytatódni és több dobogós helyezésem is lesz.

A bajnokságot továbbra is az argentin Lopez vezeti.

Végeredmények: http://dev.mstworld.tv/Results

 

 

 

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!