WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

WTCC 2014 - Race of Hungary időmérő

Race of Hungary időmérő

(képek + videó)

  

Lengőkartörés=12. rajtpozíció

2014. 05. 03 Mogyoród, Hungaroring: Majdnem sikerült a bravúr Michelisz Norbertnek és a Zengő Motorsport csapatának, de a technika ördöge megint közbeszólt. Az időmérő második etapjában eltört a jobb oldali első lengőkar az első bekötési pontnál, így a magyar pilóta csak a 12. helyről rajtolhat a hazai futamokon.

A mai időmérő, két ígéretes szabadedzés után, 14:30-kor vette kezdetét a mogyoródi versenypályán népes szurkolótábor előtt. Az időmérő első harmadában Michelisz megfutott a harmadik legjobb időt (1:49:721) az argentin Lopez és a francia Muller mögött, így a legjobb hondásként került be a Q2-be.

Sajnos itt már mért ideje sem volt, mert technikai gond miatt kicsúszott a bukótérbe és vissza kellett térnie a boxhoz. A lengőkart ilyen rövid idő alatt nem lehet kicserélni, így a csapatra egy újabb hosszú éjszaka vár.

Bár hatvan kilogramm plusz súllyal versenyeznek ezen a hétvégén a Citroen Total Team C-Elyséei, mégis megnyerték az időmérőt Muller, Lopez, Loeb sorrendben. Nagyon bíztató, hogy a negyedik és az ötödik helyen a gyári hondások végeztek.

Michelisz Norbert

A négyes kanyarban rámentem a kerékvetőre, és abban a pillanatban a kormány elfordult harminc fokos szögben. A balkanyarban. Attól kezdve irányíthatatlan volt az autó, az is csoda, hogy nem tört össze. Amikor a mérnököm szólt a rádión, hogy mi a gond, már éreztem, hogy kiszállhatok. Mérhetetlenül csalódott voltam. Csak azért sajnálom nagyon a történteket, mert a Q1-ben harmadik időt futottam, és még éreztem, hogy hol lehetne javítani. Fölösleges arról beszélni, hogy mi lett volna, ha... De szerintem szerencsés esetben a harmadik helyet elcsíphettük volna. Frusztráló, hogy ez pont itthon történik, de legalább nem kell a stratégián gondolkodni: nyomni kell a gázt!

Időeredmények: http://dev.mstworld.tv/Results

   

   

   

 

 

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!