WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

WTCC 2014 - Race of France időmérő

Race of France időmérő

(képek + videók is)

  

Michelisz váltóhibával is a hatodik

2014. 04. 19. - A FIA Túraautó-világbajnokság 3-4. fordulójának kvalifikációját rendezték meg ma a franciaországi Paul Ricard versenypályán, ahová a mezőny most először látogatott el.

A mai időmétőt megelőzte a tegnapi tesz és a mai két szabadedzés, amin Michelisz Norbert mind a kétszer a nyolcadik helyen végzett. A másodikon már váltóhibára panaszkodott, de idő hiányában a csapatnak nem volt lehetősége kicserélnie az elromlott alkatrészt. Így Michelisznek technikai hibával küszködve kellett nekivágnia a kvalifikációnak.

Az első etapban a hetedik lett, a másodikban a hatodik így a szabályok értelmében a holnapi első futamon a hatodik, míg a másodikon az ötödik rajtkockából indulhat.

A hondások közül egyedül az olasz Gabrielle Tarquininak sikerült bejutni a legjobb öt közé, aki csupán egy századdal volt gyorsabb, mint Michelisz.

A Citroen Total Team fölénye nem okozott meglepetést, annál inkább az a tény, hogy a francia Yvan Muller kikapott a csapattársaitól és a Q3-ban csak a harmadik helyen végzett.

A Chevrolet továbbra is az élbolyban van, viszont egyik Lada sem jutott be az időmérő második részébe.

Michelisz Norbert:
Várakozáson felül teljesítettünk az időmérőn. Erőből a hetedik és a kilencedik hely közé soroltam volna magunkat, talán ez jobb lett volna a holnapi start szempontjából. Az időmérő második részében nem kezdtünk el játszani azzal, hogy a tizedik helyre pozícionáljuk magunkat. Nagyon sokszor elmondtam már, hogy az új autóról információt kell gyűjtenünk, nem is volt értelme a tizedikre játszani. Megbeszéltük Bári Gergellyel, a versenymérnökömmel, hogyha erőből ott vagyunk, az első kör után, a nyolcadik-kilencedik hely környékén, akkor gondoljuk át, hogy kimegyek-e még egszer. Hiszen a 10., 9. hely a második futam szempontjából sokkal előnyösebb, mint ez a hatodik.
Ugyanakkor úgy érzem, hogy ismét megmutattuk, hogy a hondás csapatból, egy körön, a leggyorsabbak közé tartozunk és ez mindig nagyon jó érzés. Főleg úgy, hogy az autó nem volt 100%-os.

Vasárnapi program:
1. futam: 12:50 -13:50
2. futam: 16:50 - 17:50. Mind a kát futamot az Eurosport élőben közvetíti.

Időeredmények: http://dev.mstworld.tv/Results

   

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!