WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Michelisz Norbert dobogón

Michelisz Norbert dobogóra állhatott a Hungaroringen

Michelisz Hungaroring

Budapest, 2011. június 5.
Michelisz Norbert a WTCC történetének első magyarországi futamán megszerezte idei első dobogós helyezését. A Zengő Dension Team pilótája már a rajtnál előrelépett az ötödik helyről a második pozícióba, és meg is őrizte helyezését egészen a célig. A második futamon baleset miatt már korán elszálltak a magyar versenyző esélyei.

Az első futamon Michelisz remek rajtjának, és helyezkedésének köszönhetően már a kettes kanyarban feljött Alain Menu mögé, és magabiztosan tartotta a második helyet a rajttól kezdve Gabriele Tarquini előtt. A futam első harmadában Michelisz közelíteni is tudott, az ötödik körben viszont kissé visszaesett, így a futam végéig már nem tudta behozni a lemaradását. Ettől függetlenül a több tízezer fős tömeg folyamatosan ünnepelte a magyar versenyzőt, aki pályafutása során harmadszor ért el dobogós helyezést a WTCC-ben. A futam utolsó körében látványos csata alakult ki Javier Villa, Gabriele Tarquini  és a két Chevrolet között, miután Tarquini feltartotta az utána érkezőket.

{phocagallery view=category|categoryid=1|limitstart=1|limitcount=4|detail=8|displayname=0|displaydetail=0|displaydownload=0|displaybuttons=1}

A sikeres első futam után a második rajtnál Michelisz Norbert balesetbe került, miután az 1-es kanyar féktávján Mehdi Bennani a vártnál korábban fékezett, a magyar versenyző pedig először Bennani, majd Kristian Poulsen autójába rohant bele. A Zengő Dension Team BMW-je alaposan összetört, de Michelisz vissza tudta vinni szerelőihez az autót, akik a pályára érkező zivatarnak köszönhetően újra pályára tudták állítani az autót. A heves eső miatt hosszú percekig vesztegelt a mezőny a célegyenesben, de az újraindításkor Michelisz Norbert körhátránnyal ugyan, de el tudott indulni. A futam utolsó köreiben Michelisz folyamatosan a leggyorsabb köröket autózta, és végül is meg is nyerte a Monroe által felajánlott díjat, a verseny után viszont 30 másodperces időbüntetéssel sújtották, így a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésében nem szerzett pontot.

Michelisz Norbert

„Úgy gondolom, számomra ez egy fantasztikus hétvége volt. Sokat jelentett a közönség támogatása, az időmérő után tudtam, hogy jó az autónk, ami képes lehet a dobogóra is, és szerencsére ez is történt az első futamon. Ez jelzi, hogy mekkora erőt adnak a szurkolók, szerencsére sikerült a második helyen célba érni.

„A balesetnél úgy éreztem, hogy a pályaismeret nem sokat segített, hiszen nem számítottam ara, hogy Mehdi (Bennani) ennyire korán fékez, ezért megpróbáltam elkerülni, de nekiütköztem és két kerékkel már a füvön voltam, ahol képtelenség volt lefékezni az autót, és egyszerűen csak utas voltam.”

Verseny után

A leintés után Micheliszt harminc másodperces időbüntetéssel sújtották a baleset okozása miatt, azonban a még mindig ünneplő közönség kárpótolta a Yokohama Drivers’ Trophy-ban szerzett pont elvesztéséért: Michelisz Norbert a hétvégén pályafutása során harmadszor is dobogós helyen végzett, a Hungaroring pedig jelesre vizsgázott a WTCC versenynaptárában. A legfrissebb hírek szerint a világbajnokság 2012-ben is visszatér Magyarországra.

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!