WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

WTCC 2013 - Hungaroring időmérő

WTCC 2013 - Hungaroring időmérő

Michelisz 2. lett

 

WTCC 2013, Hungaroring: Michelisz 2. lett az időmérőn

2013.05.04. Budapest: A mai napon rendezték meg a túraautó-világbajnokság magyarországi fordulójának időmérő edzését, ahol kiváló hazai siker született. Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője idén először maga mögé tudta utasítani a gyári Honda csapat versenyzőit és hibátlan kört teljesítve a második helyen fejezte be az időmérő edzést. Az első helyet a háromszoros világbajnok, Yvan Muller szerezte meg, aki közel 4 tizedmásodperccel futott gyorsabb kört magyar riválisánál a Hungaroringen.

Szombat délelőtt a szabadedzésekkel vette kezdetét a FIA WTCC magyarországi versenyhétvégéje. Michelisz Norbert probléma nélkül tudta teljesíteni a két 30 perces edzést és mindkétszer ott volt a leggyorsabbak között. A csapat megtalálta a helyes beállításokat és következhetett az időmérő edzés.

Q1: A kvalifikáció első szakaszában Norbi egy mért kört teljesített, ami a negyedik helyen juttatta tovább a Q2-be. Kisebb meglepetésre nem jutott tovább a FIA WTCC legfiatalabb futamgyőztese, Pepe Oriola. A Q1-et Gabriele Tarquini nyerte Yvan Muller előtt.

A Q1 végeredménye: ITT 

Q2: Az időmérő edzés második szakaszában az első körök után Yvan Muller volt a leggyorsabb és csak a francia tudott 1:54 mp alatti időt autózni. Michelisz az első szektorban hagyott ott néhány tizedet, emiatt csak a hatodik helyen állt, de még épp volt annyi ideje, hogy kereket cseréljen és nekifusson még egyszer. Norbi egy teljesen hibátlan kört tudott teljesíteni és Muller mögött másodikként fejezte be az időmérő edzést. A harmadik és negyedik helyen a Honda gyári csapatának versenyzői, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro végeztek.

A Q2 végeredménye: ITT

Az első versenyen Yvan Muller és Michelisz Norbert foglalhatja el az első két helyet. A fordított rajtrácsnak köszönhetően a második futamon Alex Macdowall és Mehdi Bennani rajtolhat majd az első és második helyről. Michelisz a 9. helyről várhatja az állórajttal induló második versenyt.

A MOL Group idén is ingyenes WTCC buszokat indít az 56-osok teréről vasárnap, amelyek 7:00-tól este 17:00-ig járnak majd. A járatok egészen a Hungaroring bejáratával szemben található MOL kútig szállítják az utasokat.

Michelisz Norbert a következő időpontokban áll az újságírók rendelkezésére:

2013.05.05.

15:20- Sajtótájékoztató, pódium(vagy 15:40-16:00 abban az esetben ha nem nyer vagy helyezett)

16:30- Autogram osztás a Zengő Motorsport sátránál

Michelisz Norbert: Az időmérő előtt sejtettem, hogy lehet esélyünk egy jó eredményre, de ez csak egy tökéletes körrel sikerülhet. Majdnem sikerült is a célegyenes végén volt csak egy apró hiba. Először vagyunk a gyári Honda csapat versenyzői előtt, nagyon büszke vagyok mindenkire, aki részese ennek a sikernek. Nagyobb lépésekben haladunk az autóval, mint amire számítottunk. Egy kis szerencsével holnap akár a győzelem is összejöhet.

A hétvége további menetrendje:

Május 5, vasárnap:

08:45-09:00 Bemelegítő edzés (Eurosport1)

12:35- Első futam - 12 kör (Eurosport1)

14:50- Második Futam - 12 kör (Eurosport1)

A hétvége teljes időbeosztása: ITT

/Szerző: Bányik János/

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!