WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

WTCC - Hungaroring futamok

 

Michelisz második nekifutásra nyerni tudott a Hungaroringen

Hihetetlen futamot láthattunk tegnap a Hungaroringen!!!!!

 

 

 

Michelisz és Wéber is pontszerző a Hungaroringen

Budapest, 2012.05.06.:

Első futam: A túraautó-világbajnokság magyarországi fordulójának első versenyén a Zengő Motorsport mindkét versenyzője pontszerző helyen ért célba. Michelisz Norbert a hatodik pozícióból rajtolt el az első futamon, a célegyenes végén azonban a beragadó Menu meglökte a magyar fiút és a 12. helyre esett vissza Wéber Gábor és James Thompson mögé. Norbi azonnal elkezdte a felzárkózást és meg sem állt a hatodik helyig, amit azonban Tom Coronel utolsó körben elkövetett szemfüles manővere miatt nem sikerült megtartania. Norbi, így is pontszerzőként, a hetedik helyen futott be. Wéber Gábor a 10. helyen ért célba, amelyért egy világbajnoki pont jár. A dobogóra, a gyári Chevrolet csapat versenyzői állhattak fel, Yvan Muller, Robert Huff, Alain Menu sorrendben.

A második futam pole pozíciója a szabályok értelmében Franz Engstleré lesz, mellőle Pepe Oriola várhatja a zöld jelzést. Michelisz Norbert az ötödik, Wéber Gábor a 16. helyről indulhat.

A Yokohama Driver’s Trophy bajnoki címéért folyó versenyt Michelisz Norbert nyerte a nagy rivális Oriola előtt, Wéber Gábor negyedikként végzett ebben az értékelésben.

Végeredmények!

Michelisz második nekifutásra nyerni tudott a Hungaroringen

Budapest, 2012.05.06.: A túraautó-világbajnokság ötödik állomásán, a Hungaroringen Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője az ötödik helyről rajtolva magabiztos versenyzéssel megnyerte a második futamot. A magyar pilóta második világbajnoki futamgyőzelmét aratta a sorozatban, az elsőt 2010-ben, Makaóban. Michelisz az első futamon a hetedik, pontszerző helyen ért célba. Wéber Gábor az első futamon a 10. helyen futott be, amelyért újabb egy pont jár a FIA WTCC-ben idén debütáló versenyzőnek.

Második futam: A második futam pole pozíciója a szabályok értelmében Franz Engstleré lett, mellőle Pepe Oriola várhatta a zöld jelzést. Michelisz Norbert az ötödik, Wéber Gábor a 16. helyről vághatott neki a 12 körnek. Az állórajt pazarul sikerült Michelisz számára, átugrotta a második sort, majd bement Engstler és Oriola közé. A német nem tudta tartani az akkor még „csak” makaói futamgyőzelemmel bíró versenyzőt és besorolt mögé a második helyre. Norbi körről-körre növelte előnyét a mögötte haladókkal szemben, nem tudták tartani vele a tempót. Wéber Gábort kilökték, majd egy áthajtásos büntetéssel is sújtották, ezzel elment a versenye. Az utolsó körökre a tavalyi első futam győztese, Alain Menu áthámozta magát Oriolán és Bennanin, de az utolsó 3 körben már nem tudta ledolgozni addig összegyűjtött hátrányát a Zengő Motorsport versenyzőjével szemben. Michelisz második futamgyőzelmét is megszerezte a világbajnokságon, a dobogóra még Menu és Bennani állhattak fel.

Végeredmények!

A FIA WTCC pontversenyében Michelisz Norbert 78 ponttal, a hatodik helyre jött fel, Wéber Gábor 3 világbajnoki ponttal a 20. helyen áll.

A Yokohama Driver’s Trophy bajnoki címéért folyó versenyben mindkétszer Michelisz Norbert diadalmaskodott, ezzel feljött a második helyre Pepe Oriola mögé és 7 pontra csökkentette hátrányát a spanyol versenyzővel szemben.  Wéber Gábor az első futamon negyedikként végzett ebben az értékelésben, a tabellán kilenc ponttal a 10. helyen áll.

FOTÓK ITT

(Zengő Motorsport)

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!