WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

WTCC - Valaki eleresztett egy galambot...

Michelisz MonzaNézzük mi is történt Monzában...

Első futam, második futam és videók. Mi is ez a galambos sztori.

 

Hogy vagy?

Michelisz győzelme egy galambbal elszállt Monzában

2012.03.11. Monza. : A szombati időmérő edzés után Wéber Gábor autójában motort kellett cserélni, emiatt az első WTCC-s hétvégéjén szereplő versenyzőnket a 12. helyről, a mezőny végére száműzték, Michelisz Norbert maradt a 10. rajtpozícióban.

Az első versenyen, Norbi a 9., pontszerző helyen ért célba, a Zengő Motorsport másik pilótája, Wéber Gábor a 17. helyen zárta első versenyét a Túraautó Világbajnokságon.

A második futamot Michelisz az előkelő pole pozícióból kezdhette meg a hiányos rajtrácson. Wéber Gábor az első futam végén sérült futóművel gurult vissza a boxba, amelyet javítani kellett. A Parc Fermé szabály szerint a két futam között nem lehet javítani a versenyautókat, akinek mégis szüksége van rá, annak a mezőny végéről kell elrajtolnia, Gábor ennek esett áldozatául. A rajtot követően Michelisz Norbert a hetedik körig vezette a mezőnyt, de végül lassan visszacsúszott a 8. pozícióba, Wéber Gábor a mezőny hátsó régiójából rajtolva kiváló versenyzést bemutatva a 11. helyre hozta be a BMW 320 TC-t.

Első futam: A start után a tegnapi időmérő edzés győztese, Gabriele Tarquini egészen a negyedik körig tartotta maga mögött a Chevy-ket. Először a címvédő, Yvan Muller, majd a tavalyi pontverseny második helyezettje, Robert Huff előzte meg a 2009-es világbajnokot. Norbi a 9., Wéber a 17. helyen futott be. A futamot Muller nyerte, Huff és Tarquini előtt.

Második futam: Michelisz kitűnően kapta el az állórajtot és magabiztosan, az élen fordult be az első kanyarba, mögötte Coronel és a Bamboo Engineering új versenyzője MacDowell haladtak. A Chevy-k körről –körre jöttek fel a két BMW-s mögé, de a negyedik kör elején Huff kiforgatta Mullert. Norbi ennek köszönhetően egy kis lélegzetvételnyi előnyhöz jutott velük szemben, de Coronel továbbra is szorosan követte a magyar fiút. Az ötödik körben Muller megelőzte a hollandot és üldözőbe vette a Zengő Motorsport versenyzőjét.

Ezek után hihetetlen dolog történt, a hetedik körben, a második sikán bejáratánál Michelisz telibe talált egy galambot és elment a futóműve, erről részletesebben csak az autó átvizsgálása után tudunk bővebbet mondani. Norbit a kör végén megelőzte a háromszoros világbajnok és a következő kör végére egészen az ötödik pozícióba csúszott hátra. Wéber eközben lendületesen haladt a pontszerző hely felé, de végül a 11. hellyel kellett beérnie, pont nélkül. Michelisz nyolcadikként ért célba. A második verseny végül tökéletesre sikerült a Chevy-nek, az első három helyen fejezték be a futamot Muller, Menu, Huff sorrendben. A francia duplázott a monzai szezonnyitón jelezve, hogy idén is a cím legfőbb várományosa.

A következő versenyre három hét múlva Valenciában kerül sor.

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!