WTCC Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Túraautó VB és a MOL

Michelisz Norbert a MOLMichelisz Norbert a MOL támogatásával vág neki az idei a Túraautó Világbajnokságnak (VIDEÓ)

2012. március 9. - Hétvégén indul a 2012-es FIA Túraautó Világbajnokság (WTCC), amelynek ismét lesz hazai résztvevője, Michelisz Norbert, Európa Kupa győztes és többszörös magyar bajnok autóversenyző személyében.

 

A Zengő Motorsport csapatot az idei szezonban a MOL támogatja, így az istálló színeiben induló versenyzőnek nőnek az esélyei a kitűzött célok elérésére.

A Zengő Motorsport két versenyzővel képviselteti magát az idei a Túraautó Világbajnokságon, a csapat favoritja, Michelisz Norbert mellett Wéber Gábor többszörös magyar bajnok is indul az európai versenyeken. A tavaly már bizonyító Michelisz és az F1- szakkommentátorként is megismert Wéber is ott van a 12 futamos évad első versenye színhelyén, az olaszországi Monzában. A 2012 március 12-i futam előtt már szombaton a szabadedzéseken és az időmérő edzéseken bizonyíthatnak a pilóták. A világbajnokságnak idén is lesz magyarországi futama, amelyre május 6-án kerül sor a Hungaroringen.

„Érzem, hogy az idei év fantasztikus lesz, a monzai pályán a már-már megszállott autósport-rajongó olasz közönség előtt kellően fel tudom szívni magam az egész idényre. Az idei szezonban a célom nem kevesebb, minthogy futamgyőzelmeket szerezzek és kivívjam a legjobb nem gyári csapat versenyző (Yokohama Drivers’ Trophy) címet” – mondta el Michelisz Norbert.

Kelenvölgyi Ágnes, a MOL szponzorációs vezetője hozzátette, hogy az autó-motor sportban és az energetika területén is maximális teljesítményt kell nyújtani, és ezért a társaság a technikai sportok támogatását kiemelten fontosnak tartja. A MOL ezzel az együttműködéssel arra törekszik, hogy egy ilyen kitartást és hatalmas erőfeszítést jelentő sportágban is csúcsteljesítménnyel kösse össze a nevét.

"Ritka felvételeket teszünk közzé. Ezen a budapesti kamion bepakolását láthatjátok, és Zengő Zoli is nyilakozik. (Fuchs Richi kameráján keresztül.)" - Zengőmotorsport

Michelisz Norbert a MOL

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!