Forza 6 Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Forza 6 Online Leagues & Watch Live opció

Forza 6

Online Liga és Megfigyelő Mód lehetőség...
 

 

 

 

 

 

 

Ha szereted az online versenyzést, akkor ez az újítás a Forza Motorsport 6-ban biztos, hogy tetszeni fog. A lényege, hogy olyan előre meghatározott időpontokban szervezett online versenyeken indulhat bárki, ami elsősorban a játékos játékon belüli szintjén és temperamentumán alapul.

De hogy miről is van szó bővebben…

Ezek az online lobbik minden nap, egy előre meghatározott időintervallumban lesznek elérhetőek a játékon belül. Például lesz egy B osztályos esemény, ami egy héten keresztül naponta 4 órán át lesz elérhető. Ekkor lehet teljesíteni, majd ennek lezártával egy újabb esemény kerül a középpontba, más pályákon és/vagy más autókkal, autóosztályokkal. A szervezés pedig mindenképp úgy lesz kialakítva, hogy a különböző időzónákban élők is elérhessék ezen opciókat számukra kedvező időpontokban.

Mikor egy esemény nyitva fog állni, akkor a játékosok csatlakozhatnak és teljesíthetnek a lobbin belül. Minden verseny után pontokat fognak szerezni, ami attól függ, hogy milyen pozícióban végeztek és hány magasabb szintű pilótát tudtak legyőzni a lobbin belül. Ameddig az adott esemény nyitva áll, addig folyamatosan versenyezhetnek újra és újra, ezáltal még több pontot szerezve. Ezek a pontok az esemény lezárásáig folyamatosan halmozódnak majd és a zárás után a pontjaik alapján kapják a krediteket az összesített eredménytáblázatban elfoglalt helyezésük alapján.

A cél ezzel az újítással az, hogy mindig legyenek olyan online multiplayer versenyek, amiben a játékosok a saját szintjükhöz mérten kedvüket lelik. Idővel mindenki besorolásra kerül a maga megfelelő divíziójába, de természetesen az első versenyt mindenki a legalacsonyabb szinten kezdi. Ezt követően a versenyek számától függően, illetve hogy mennyire gyors és ügyes a pilóta és versenyenként mennyi pontot és hány esetlegesen erősebb ellenfelet győzött le, kerül mindig újabb besorolásba. Vagyis aki gyors és eredményes, az annál gyorsabban kerül a magasabb szintű csoportba és besorolásba, mint az aki kevésbé gyors vagy ügyes. Ezáltal mindig a játékos a saját szintjének megfelelő divízióba és hasonló erősségű ellenfelekre számíthat. Innentől pedig csak a vezetési tudáson múlik, hogy ki az, aki még feljebb tud kerülni a „képzeletbeli létrán”. Még egy fontos eleme lesz ennek az új versenymódnak, mégpedig az, hogy a besorolás nem csak az adott szinttől, pontoktól fog kialakulni és változni. Ha valaki tisztán nyeri a versenyeket, akkor a későbbiekben is olyan ellenfelekre számíthat (a rendszer ezt elvileg automatikusan fogja rendszerezni és kezelni), akik ugyancsak a tiszta és fair versenyeket kedvelik. Ha viszont valaki a full-contact és a „lökdösődős versenyzés” híve, akkor ő a későbbiekben ugyanilyen temperamentumú ellenfeleket fog kapni.

 A divízió továbbá azt is meg fogja határozni minden egyes játékosnak, hogy éppen milyen eseményhez tud majd csatlakozni. Egy kezdő, kevésbé tapasztalt versenyző nem tud majd csatlakozni, illetve még csak látni sem fogja azokat az eseményeket, amit a gyakorlottabb, magasabb tapasztalati szinttel rendelkező versenyzők már simán elérnek. Ez is azt segíti, hogy mindig minden játékos a maga szintjének megfelelő versenyeken tudjon részt venni, nem pedig azt, hogy amíg a mezőny java része már befutott, addig mások még csak az utolsó körüket kezdik meg.

Összességében a Forza Motorsport 6 eme újítása minden szempontból egy fantasztikus újítás és lehetőség a legmegfelelőbb multiplayer versenyzéshez. A későbbiekben esetleges update-ekkel speciális események is elérhetőek lesznek majd, ahol minden tapasztalati szinten elérhetőek lesznek a versenyek. És hogy még tovább fokozzuk a hangulatot, lesznek olyan speciális események is, amik a való világ versenyhétvégéit fogják szimulálni, és lesznek kizárólag meghívásos események, ahol a világ legjobbjai mérhetik össze a tudásukat!

Röviden és tömören: hihetetlenül érdekes és mindig változó eseményekkel teli új versenyzési forma az FM6 keretein belül!
 

 

 

Újabb szintre emelkedik a „megfigyelő mód” a Forza Motorsport berkein belül, így már sokkal egyszerűbb módon, de bármilyen multiplayer versenyt bárki megtekinthet, legyen az tradicionális multiplayer verseny, vagy új Online Liga verseny akár. A „megfigyelő módban” a nézőnek lehetősége lesz bármelyik autóba beülni, bármilyen kameranézetet kiválasztani (akár pályakamerák, akár fedélzeti kamerák), továbbá megnézheti bárkinek a telemetriai adatait is minden további nélkül. Kiegészítésként, bárki tud majd chat-elni a másikkal a verseny alatt, legyen az versenyző, vagy csak néző.


Az Online Liga versenyeknél pedig további opcióként, aki közvetíti a versenyt, eldöntheti, hogy milyen csatornán közvetíti az eseményt (pl.: Twitch-en, vagy bármilyen „saját” csatornán keresztül).
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!