Forza 5 Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

FM5 Első Update csomag

Forza Motorsport 5
Update

Az első "nagy" frissítési csomag!
 

 

Péntek reggel a Turn10 bejelentett több változást is az FM5-tel kapcsolatban, többek között a megszerezhető és elkölthető kreditekről, néhány új versenymodellről és jövőbeli tervekről.
Erről részletesebben Brian Ekberg, a Turn10 fejese nyilatkozott, akit Jeff Rubenstein kérdezett.

 

Jeff Rubenstein, Xbox (a riporter): Ezzel az update-tel sok szignifikáns változást eszközöltök az FM5-ben, ami hatással van a játék egészére. Mondanál többet ezekről a változtatásokról?

Brian Ekberg: Izgatottak vagyunk a fejlesztésekkel kapcsolatban, mert ez a játékot több szemszögből tökéletesíti. Először is két új játékmód került be: a gyorsulási versenyek és egy multiplayer kiegészítés. A gyorsulási versenyek a megszokott formában zajlanak, kiegészítve, hogy akár 16 játékos is tud majd egyszerre „gyorsulni” különböző távokon.

A multiplayer kiegészítés 3 variációban fog a játékban szerepelni:

1. Keep the It.
Ennek a lényege (magyarul a „fogócska”), hogy egy játékos az „egér”, akit ha valaki megérint/elkap, az átveszi a szerepet - és így tovább. Ha a játékidő letelik, az a játékos nyer, aki a legtöbb időt töltötte az „egér” szerepében.

2. Tag Virus.
Egy véletlenszerűen választott játékos a „vírus”, aki ha megérint valakit, akkor a „vírus” terjed. Aki utoljára marad „fertőzetlen”, az nyeri a játékot.

3. Pass the It.
Hasonló az első játékhoz, azzal a különbséggel, hogy akit legkevesebbszer érintett az „egér”, az nyeri a játékot.

Ezzel az update-tel drámaian megnöveltük a kreditek értékét, amit a versenyek során szerezni lehet. Például amikor szintlépés történik, a bónusz nyeremény értéke több, mint a duplájára nőtt. Ha „átlagos” nehézségi szinten játszik valaki, akkor +60%-os kredit növekedést ér el óránként, ami természetesen a nehézség állításával növelhető.

A kreditek növelésével a legtöbb autó ára is változik, azaz csökken. Mint például a Lotus E21 Forma 1-es autó ára, ami 6 millió kreditről 2 millióra csökken. Ezáltal még a leginkluzívabb autók is elérhetőek lesznek sokkal gyorsabban minden felhasználó számára.

 

Xbox: De nem csak a kreditek száma és az autók ára változik. A Forza Rewards is sokkal több kreditet fog jelenteni, ugye?

Brian Ekberg: A Forza Rewards a mi lojalitási programunk része, amivel a játékosok plusz nyereményeket tudnak szerezni a játékban való részvételért. A rendszer már mindenkinek ismerős lehet (Forza Rewards, Forza Rewards újratöltve). Például decemberben a „Tier 1” szintű versenyzők plusz 1millió kreditet kapnak, amíg a „Tier 6” szintűek már 6 millió kreditet. Mióta az FM5 útjára indult, több, mit 500 milliárd kreditet osztottunk ki a játékosok között.

 

Xbox: Ez az első nagy szabású update csomagotok. Lesz még több is esetleg?

Brian Ekberg: Az Xbox One előnye, hogy a felhasználók egyszerűen tudják időről-időre update-elni a játékaikat. Sokkal gyorsabban tudunk mindenre reagálni, mivel folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket a Forza fanoktól, Forza közösségektől szerte a világon. A változtatások mindig az ő érdekeiket szolgálják és ez még csak az első ilyen nagy csomag, de lesznek még update-ek a jövőben is újabb elemekkel, játékmód változtatásokkal és kiegészítésekkel. Erről viszont még nem tudok részletesebben nyilatkozni, de a játékosok biztos élvezni fogják ezeket is.

 

Xbox: Milyen szerepe van a felhasználói visszajelzéseknek, véleményeknek a Forza franchise kapcsán?

Brian Ekberg: A felhasználói visszajelzések döntő hatással bírnak a Forza Motorsport szériák történetében, legyen szó bármiről. Megbecsülünk minden ilyen megnyilvánulást és örülünk ezeknek a véleményeknek, legyenek azok pozitívak, vagy negatívak. AZ FM5-ben például bekerült két nagyon várt új pálya; Spa Franchorchamps és Bathurst. Továbbá az Open-wheel kategória, amit ugyancsak nagyon várt már mindenki évek óta.

Mindig is érdekelt minket, hogy mit mondanak a felhasználók a játékkal kapcsolatban akár az autókról, amit pluszban szeretnének, akár pályákról, amiken versenyeznének, így mindig tudjuk, hogy mit érdemes fejleszteni és mit nem. A felhasználói visszajelzések voltak mindig is az „irányadóak”, hogy a Forza Motrosport szériák olyan jók lehessenek, amilyet ők akarnak.

 

Xbox: Mi a legjobb módja, hogy a Forza fanatikusok egyből értesüljenek ezekről a változásokról, illetve ötleteikkel és javaslataikkal hogyan érhetik el a legkönnyebben a Turn10-t?

Brian Ekberg: Sok módja van ennek. Ott vagyunk a Twitteren és Facebook-on is. Ha valakinek speciális technikai kérdése van, akkor elérhet minket e-mailen keresztül is. Továbbá ott a hivatalos Forza weboldal, a forzamotorsport.net, ahol mindig friss információkkal találkozhat minden látogató a Forza játékokkal kapcsolatban és nyomon követheti az aktuális változásokat is.

Forrás: majornelson.com


@HawkStorne

 

Forza Motrosport 5 cikkek itt: 

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!