Forza 5 Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Forza 5 - FilmSpeed

Forza 5 FilmSpeed

Méregdrága “pörgetős könyvvel” hirdetik a Forza 5-öt!

 

 

 

 

 

A Forza Motorsport sorozatot senkinek sem kell bemutatni. Az első rész még évekkel ezelőtt, az Xbox megjelenésével került a boltok polcaira, mára pedig az egyik, ha a nem a legjobb konzolos játékká nőtte ki magát a saját maga kategóriájában. Egyik legnagyobb riválisa a Gran Turismo, ami bár jó, hangulatban a Forza Motorsport verhetetlen. Nem kérdés, hogy az egyik legnagyobb Xbox One nyitócímmel van dolgunk.


A "FilmSpeed" a Turn 10 alkotása, akárcsak a Forza Motorsport 5, ami idén debütál a Microsoft újgenerációs konzolával egy időben. A film a versenyvilágot kapcsolja össze a játékkal. Szóval mit kapunk, ha kombináljuk a világ egyik leggyorsabb szuperautóját, Tanner Foust (Top Gear USA – a szerk.) bámulatos vezetési stílusát és egy kifejezetten erre a célra összerakott HD kamerát? Az FM5 új Forza FilmSpeed reklámját, ami szeptember 18-án debütált szerte a világon. A film készítése során használt új technológiával nem csak hogy megalkották a világ leggyorsabb kamerával felszerelt autóját, de előreláthatóan felizgatnak mindenkit a Forza Motorsport 5 megjelenésével kapcsolatosan.


Lássuk a teaser videót:

 

A Forza FilmSpeed-ben a rajongók Tanner Foustal gurulhatnak a pályán egy McLaren 12C volánja mögött, miközben a kilométeróra 120 mérföld fölé pörög… A 300.000 dolláros karbonszálas felépítésű szuperautó meg lett terhelve több száz kilónyi és több ezer dollár értékű csúcs-technológiával, egy Hollywood-i mintára készült csúcs-állványzattal a HD kamera számára, ami létrehozta a világ leggyorsabb „pörgetőskönyvét”. A projektet a híres ralliversenyző és szerkesztő-rendező Jeff Zwart irányítja, nem kevés hónapnyi előmunkálatokkal és kutatásokkal.


A „pörgetősköny” egy egyszerű szerkezet, ami sok-sok állóképet alakít át mozgóképpé, amit 1834-ben talált fel William Horner. Egy nyitott dob belső felületére, egyenlő távolságra rögzített illusztrációk kelnek életre forgatás/pörgetés hatására. Ezáltal a változó állóképek a mozgás illúzióját keltik. Minél gyorsabban történik a pörgetés, annál gyorsabban „pörög a film”. A filmkészítők számára a mai technológiával határ a csillagos ég, de az alapok ugyanazok maradtak. Minél több az illusztráció és minél gyorsabban „mozog” a szerkezet, annál folyamatosabb a film.


A Forza FilmSpeed ezt a tecnológiát emulája (a sebességet a pályára vetítve) egy topkategóriás tesztpilótával és egy lenyűgöző szuperautóval.

 

Hogyan is csinálták? A stáb több száznyi alumíniumtáblát helyezett ki a pálya mentén sorban, melyek egy-egy képkockát ábrázoltak az FM5-ből, 6 inch távolságra egymástól. A helyszín a birminghami Barber Motorsports Park volt Alabamában. A Foust által vezetett McLaren 12C aprólékosan kigondolt sebességekkel (periodikusan váltakozva) érte el a 120 mérföldes sebességet, hogy egy technikai csodát alkotva rögzíthesse a legtökéletesebben a képeket. Így az eredmény valamivel színvonalasabb, mint amiket mi rajzoltunk a suliban a füzet sarkára, és legalább annyival drágább is. Ezáltal az FM5-ben való versenyzés közbeni adrenalinövelő akciókat a legprecízebben lehet átélni…

 

Az alábbi videók további érdekességeket tartalmaznak a FilmSpeed víziójával, a használt szuperautóval és az egész forgatás „matematikájával” kapcsolatban!

 

@HawkStorne

@IceSanyi

 

További Forza 5 cikkek: 

  •  

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!