Forza 5 Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Forza 5 - Karrier mód

Forza Motorsport 5

Új karrier mód

 

 

Változások a Karrier módban (ami inkább az autókról szól, nem pedig az FE-ért történő „hajszáról”)!

Egy sokkal nyitottabb végű Karrier móddal a Turn10 azt célozza meg, hogy a felhasználók minden féle-fajta autót kipróbálhassanak választásuktól függően.
Ha csak egy dolog lenne, amit a Forza Motorsport jól csinált valaha is a szimulációs versenyzés terén az az, hogy a nulláról indulva (szegénységből - gazdagság) egy jól álló milliomossá válhat mindenki karaktere. A legegyszerűbb városi autókkal kezdve, mint például a Ford Ka, vagy a Nissan Micra, építheti fel mindenki a garázsát egyre jobb, gyorsabb és mindenféle luxusautókkal. Az előző Forza szériákban ez így működött, de a Turn10 a Forza 5-tel felkavarja ezt a megszokott rutint.

A Forza 5 Karrier módja többé nem arra fókuszál, hogy a legegyszerűbb, legolcsóbb autókkal kezdjen a felhasználó és azt bővítse lépésről lépésre. Ehelyett lehetőség lesz választani úgynevezett „Építsd fel a saját történeted” opcióból, ami különböző stílusokat, érákat fog magában foglalni, hangsúlyt fektetve a motorsport történelemre. 8 különböző bajnokságban lehet majd választástól függően indulni, amik alapvetően az egzotikus, a márkás és a sport compact kategóriába sorolhatók. Viszont ebben a 8 bajnokságban további 42 nagyon specifikus versenyek lesznek. Érdekesen hangzik? Akkor részletezzük.

Válasszuk például a Sport compact bajnokságot. Ezen belül lehet majd indulni 3, vagy 5 ajtós, elsősorban „csapott hátú” (hot hatches) autókkal, vagy rally gépekkel. A Turn10 magába véve mini karrier módként kezeli ezeket a versenyeket, a gyors (néhány körös) versenyektől akár a 90 percesekig. Ez úgy lett tervezve, hogy akár egy szimpla autóval is végig lehessen vinni az egészet. De természetesen lehet az autókat váltogatni eseményről eseményre, de nem kötelező egy már korábban felfejlesztett autót sem „eldobni” azért, mert esetlegesen erősebb ellenfelek kerülnek majd a pályára. (gondolom további fejlesztési lehetőségek felajánlásával - a szerk.)

Ha egy versenyt befejez a felhasználó, akkor bármelyik másikat választhatja - ez nincs korlátozva. A Turn10 azt szeretné, hogy minél jobban belemerüljön a felhasználó az adott bajnokságba és az azon belül választható autókba, utána pedig saját elképzeléstől függően tudjon tovább haladni. Bele lehet ugrani akár az igényesebb szuperkocsikba, sport kupékba, vagy akár amerikai izomautókba is - a sorrend nem számít. Minden egyes verseny Top Gear kommentálással történik, ami annyiban változott az előzőekhez képest, hogy már nem csak Jeremy Clarksont, hanem Richard Hammondot és James Mayt is lehet majd hallani.

Természetesen azért továbbra is megmaradt ennek az egésznek a haladási iránya. A felhasználó továbbra is krediteket szerez a versenyekkel, amivel vásárolhatja a különböző autókat a garázsába és költheti azt mindenféle fejlesztésekre. Ez nem változott. De a Karrier mód „nyitott végű” természete miatt teljesen másképp történik a szintlépés. A monoton ritmus megtörik az úgynevezett „óránként egyszeri” játékban való részvétellel. Ez azt jelenti, hogy nem tart sokkal tovább elérni a következő szintet, ha mondjuk az Egzotikus bajnokságot 20 óra alatt játssza végig valaki, mint mondjuk a GT bajnokságban, amivel esetlegesen kezdett a játék elkezdésekor. (sokkal gyorsabban lehet szintet lépni magasabb szinteken is, mert inkább időfüggő lesz a dolog - a szerk.)

A Turn10 nagyon kíváncsi hogy ez az elképzelés, ez a játékforma mennyire fog beválni. Az előnyök a régi rendszerhez képest (a korábbi verziókban) nyilvánvalóak: kezdve az olcsóbb autókkal, a felhasználó maga építheti fel a karrierjét a saját választása és esetleges igényei (az általa kedveltebb kategóriák) alapján. A felhasználók kíváncsisága, érdeklődése vajon továbbra is fennáll? A Turn10 vajon ezzel továbbra is felcsigázza a felhasználók érdeklődését? Ez a következő hetekben-hónapokban (az év hátralevő részében) ki fog derülni!

@ HawkStorne
 

További Forza 5 cikkek: 

  •  

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!