Forza 5 Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Forza 5 - NINCS kötelező DLC

FM5 - NINCS kötelező DLC!

...igen, jól olvastad...

 

 

 

Öntsünk tészta vizet a pohárba…

Korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy a Forza Motorsport 5 első indításánál kötelezően le kell töltenünk egy ingyenes, nagyobb DLC csomagot. A Turn 10 fejese, Dan Greenawalt, módosította előző állítását, tehát az ingyenes DLC nélkül is játszhatunk az majd a játékkal.

Az előző hír többi része nem változott (szerk. ezek után…majd fog…). Mi szerint a lemez nem fogja tartalmazni a teljes játékot, mivel gőzerővel dolgoznak, és nem készülnek el a játékkal mire az a gyártósorra kerülne. Az autó- és pályakínálat túlnyomó többsége rajta lesz a lemezen, a további tartalmakért érdemes lesz letölteni azt a bizonyos ingyenes DLC-t! Ha a Karrier módot teljesen be akarjuk fejezni, akkor szükség lesz a DLC-re! Olyan lesz ez, mint az előző Forza Motorsport részeinek esetében a kettes lemez, ha játszottál az eddigi részekkel akkor ez nem lesz újdonság… Eddig is megvetted, beraktad és egyből kérte, telepítsd a kettes lemezt különben nem éred el az összes tartalmat. Így van? Most ez a kettes lemez online kell lehúzni HA akarod! (azért valószínű nem egy egész lemeznyi tartalomról van szó…)

Öröm hallani, hogy a terjedelmes csomag letöltése nem fog minket akadályozni egy esetleges FRH futamon való részvételen, mivel a letöltés nem szakítja meg a játékot. Az adatok a háttérben vándorolnak a merevlemezünkre. Így bármikor lehúzhatjuk, nem állítja meg a letöltést ha játszunk. Nem kell odaültetni a gyereket, egy adag popcorn társaságában, hogy „Fiam figyeld azt a csíkot és rögtön szólj ha lejött…”

Greenawalt elmondta, hogy a játék többi részénél is minden maradt a régiben. Nem szükséges az állandó internetkapcsolat, nyugodtan tolhatjuk a karriert, a gyorsköröket, az elért eredmények az első online kapcsolatnál kerülnek majd fel a ranglistára (szerk. LEAIZÉ-re) Ha szeretnéd élvezni a Drivatar-okból verbuválódott ellenfeleket, akkor viszont szükség lesz az online kapcsolatra és a felhő szolgáltatás használatára. Hogyan is működik a Drivatar?

*Drivatar

A Forza Motorsport 5 nagy újítása a Drivatar, ami a fejlesztők szerint eltörli a hagyományos single játékélményt. A Drivatar működése abban rejlik, hogy játék közben, a rendszer megtanulja, hogyan szeretünk vezetni; hogyan vesszük a kanyarokat, milyen agresszívak vagyunk a játékosokkal, vagy éppen azt, hogy mennyire vagyunk bevállalósok egy-egy előzés során. Ezek az adatok felkerülnek a felhőbe, ahol az általunk betanított Drivatar más játékosok gépi ellenfeleiben jelennek meg. Tehát lényegében a profilunk akkor is játszik, mikor mi nem is vagyunk a gép közelben. Természetesen a többi játékosok Drivatarjai a mi játékunkban is megjelennek majd, így sosem lesz dolgunk kiszámítható pilótákkal. Végülis amikor a karriert nyomjuk akkor közel olyan lesz mintha Online multiban játszanánk mások ellen.

Felvetődött egy kérdés a játékosok körében, hogyha ha a játékban direkt bénázok, akkor ultra könnyű drivatart tölt le és akkor én leszek a király? Igen, ez így igaz! Te leszel a KIRÁLY, otthon a tv előtt és a VérPistikék körében.

Igazából ez akkor lesz nagyon jó majd, ha egyre többen fogják használni. Egyre több fajta ellenfél lesz majd a pályán. Nem kell majd kínlódni, hogy az egyik nehézségi fokozat kevés a másik pedig sok, vagy éppen egyik sem kihívás már. Főleg ahogy az AI (mesterséges intelligencia, droid) csal a Forza 4-ben is.


Nos, ezek most a tények. Aztán várjuk az újabb cáfolatot hírt a Forza Motorsport 5 játékkal kapcsolatban.

@ Crazyman (Forrás: IGN.com)

 

 

 

 

További Forza 5 cikkek: 

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!