Forza 5 Hírek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Forza 5 - kötelező DLC

FM5 - kötelező DLC?

...hogyisvanez?!

 

 

 

A Microsoft korlátozásairól, ami az új Xbox One-t érintette, bizonyára mindenki halott már. Miszerint állandó internetkapcsolatot igényel, majd aztán előálltak azzal, hogy csak 24 óránként kell bejelentkezni a LIVE szolgáltatásba, hogy játszhassunk a játékokkal. Ezen korlátozásoknak sokan nem örültek, itthon és külföldön is, hangos visszhangja volt a dolognak. Később, látva hogy ezzel mennyire nem lopták be magukat a userek szívébe, a 24 órás feltételt is eltörölte az MS. Beadták a derekukat, örültünk, nincs DRM.
Na és most jön Dan Greenwalt - A Forza 5-höz sem kell állandó internetkapcsolat, csak az első indításkor le kell tölteni egy nagy adag cuccot, különben nem indul a játék.

HOGYISVANEZ?

A Turn10 fejese, Dan Greewalt, az IGN-nek adott interjújában elmondta, hogy a Forza 5 első indításánál mindenképpen csatlakoznunk kell egyszer az internetre, s le kell töltenünk az INGYENES csomagjukat, ahhoz hogy játszani tudjunk.

A játék elindítása után kérni fogja, hogy regisztráljunk a játékon belül, majd kapunk egy Drivatarst*, plusz mellé egy csomó dolgot (pályákat, autókat). Ráadásul ezek nem plusz dolgok, hanem feltétlenül szükségesek a játékhoz. Lehet inkább patch-nek kellene hívni, nem is annyira DLC-nek.

A dlc/patch letöltése után már nem kell internet a játék használatához, de Greenwalt szerint jobban járunk, ha folyamatosan letöltjük a Drivatarsokat, amellyel állandóan frissítik a játékot.

- Mi nem egy nyitó játékot készítünk, mi a Forza 5-öt készítjük a premierre...- tette hozzá Greenwalt.

Mint kiderült, nem készülnek el a teljes játékkal a megjelenés napjára. Tehát a lemezen nem a teljes játékot fogjuk megkapni...a letölthető tartalom sok-sok autója és pályája a fejlesztés kései szakaszában kerül a Forza Motorsport 5-be. 

Vajon mi a jobb? Ha csúsztatják a megjelenést? Vagy ha ezt a megoldást választják és így tartják a Forza részek megjelenésének két éves periódusait?

Ez a DLC-s frissítés szerintem még hasznunkra is válhat, és a regisztráció után már könnyebben használhatják arra is, hogy a játék állandóan frissüljön. Akár hibajavítás, akár plusz dolgok. 

Amikor a lemezek már a gyártósoron lesznek, ők még készítik a játékot, és megjelenés napján lerakják az elmaradt dolgokat. Én azt mondom HAJRÁ, a név garantálja most is a tartalmat/minőséget. Neked mi a véleményed erről? Jöhet a cikk alatt kommentbe!

 

*Drivatars
A Forza Motorsport 5 nagy újítása a Drivatar, ami a fejlesztők szerint eltörli a hagyományos single játékélményt. A Drivatar működése abban rejlik, hogy játék közben, a rendszer megtanulja, hogyan szeretünk vezetni; hogyan vesszük a kanyarokat, milyen agresszívak vagyunk a játékosokkal, vagy éppen azt, hogy mennyire vagyunk bevállalósok egy-egy előzés során. Ezek az adatok felkerülnek a felhőbe, ahol az általunk betanított Drivatar más játékosok gépi ellenfeleiben jelennek meg. Tehát lényegében a profilunk akkor is játszik, mikor mi nem is vagyunk a gép közelben. Természetesen a többi játékosok Drivatarjai a mi játékunkban is megjelennek majd, így sosem lesz dolgunk kiszámítható pilótákkal. Végülis amikor a karriert nyomjuk akkor közel olyan lesz mintha Online multiban játszanánk mások ellen.

 

 

 

 

 

 

 

@ Crazyman

 

További Forza 5 cikkek: 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!