A CSAPAT

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

A CSAPAT

2011.Június 5.- a nap, Forza Racing Találkozó

Nagy nap, hiszen kettő említésre méltó esemény is történt ezen a napon.

Először is, pár csapattaggal, találkozót beszéltünk meg délelőttre. Ez az első FRH találkozó a csapat életében! A másik esemény hogy a WTCC ellátogatott kis hazánkba. Magyar versenyzővel, és ami a lényeg 100%-ig magyar csapat színeiben.

A korai érkezésünknek köszönhetően nem volt gond az ülőhellyel. A célegyenes végi jobbosban (Gold4 tribün) táboroztunk le. Több mint 70 ezren voltak kint a Hungaroringen, nem kevés  ember. A többség Norbi miatt jött ki, de nagyot alakított Kiss Norbi is és Janika.

Kiss Norbi a Maserati-val mindenkit alázott, ment mint a gép. Nem volt ellenfele. Gratulálok neki, nagyon szépen terelgette a vasat.
Ennek eredményeképpen felállhatott a dobogó legfelső fokára. A Maseratik hangja élőben brutál volt, visszaváltásoknál cukor.

Sűrűn csengett a telefon a zsebemben. Ki hol van, merre tart, hol találkozunk. Utólag egyértelműen kiderült, hogy ezt az egészet mobiltelefon nélkül összehozni képtelenség lett volna. Legelsőnek Pgabee ért a találkozó módosított helyszínére. Én már megismertem, mivel előző nap láttam a nőcis képeket. Hatalmas mosollyal az arcán köszöntött, amilyen fogadtatásra én nem is számítottam. Gyorsan le is bonyolítottuk a póló ügyletet és vártuk a többieket. Lassan szállingózni kezdtek a többiek is. Volt aki szólt hogy lehet késik (Zioncsabi, TAMAS0711, Corrupted), de várjunk a fotózással. Közben beszélgettünk, a versenyekről, a drift sorsáról, és egyéb csapat dolgokról.
Megérkeztek Dokiék is aki a póló biznisz után rögtön átvedlett a Forza Racing-es pólóba, hogy az emberek tudtára adja mi folyik az ereiben.

Nagyon örültem, hogy találkozhattam a PRH tuning csapatból, RetekMesterrel. Átbeszéltük hogyan is haladnak a csapatnak készülő autóval. Megnyugtatott hogy készül, de nekik is van egyéb dolguk természetesen. Ahogy Retek precizitását ismerem, matrica ügyben nem lesz gond, készül ameddig készül. Nem véletlenül kért tőlem 4-5 ezer pixeles képeket a Norbi autójáról.

Közben mindig az újonnan érkezőknek osztogattam a Forza Racing-es matricákat és a hűtőmágneseket. Egy kicsit ciki volt, hogy ívben volt a matrica, de ezzel a ténnyel ott szembesültem én is. Gondolom az értékéből semmit nem vont le, hogy tépnem kellett az adagokat.

Ekkor hangzott el Pgabee szájából: - Crazy osztja az ostyát.

A hűtőmágnes pedig nem volt körbe vágva, mert aznap reggel készítettem és nem volt időm kivágni. Gondolom ezt is sikerült megoldania mindenkinek.

Gyorsan pörögtek a percek, mindenki ismerkedett a másikkal. Én szamár minden itóka nélkül, a hűtőtáskám a teljes tartalmát (örök dilemma a hely kihasználás, hogy vagy több sör kevés jégakku, vagy több jégakku de kevesebb sör) a haverokra bízva érkeztem. Aztán imáim meghallgatásra találtak és megjelent a hűtött söricilint áruló bácsi, aki gyorsan legombolt tőlem öccázz pénztet egy doboz sörért. (Csak hazafele derült ki, hogy még akkor is jobban jártam volna, ha kimegyek a párszáz méterre lévő benzinkútra , mert ott ugyanaz 350 volt.) Plusz mögöttünk egy másik szimulátoros csapat gyülekezett. Azóta is keresem az ő általuk készített videót (aki ott volt tudja miért, hehe), de nem találom.

Úgy döntöttünk megcsináljuk a csoportképet aki bújt aki nem. Doki fia felvállalta a fotós szerepet, így senkinek nem maradt le a képről. És összeálltunk egy képé.
Nem szeretnék senkit megbántani, de meg kellene nevezni a képeken látott személyeket ami nem biztos hogy sikerül.

 

Elbúcsúztunk egymástól, páran együtt maradtunk és a Gold4-es Tribün felé vettük az irányt. Ahol Galáék leléptek, mert ők is szomjasak lettek. Dokiék pedig sajnos nem találtak helyet, így a célegyenes felé vették az irányt.

A WTCC futam kezdete előtt elpróbáltuk párszor a kapott poszterekkel hogyan is fogjuk kirakni a Magyar zászlót mikor Norbi előttünk megy el. Aztán elindult a felvezető kör, és csak hamar ráfordult a mezőny a célegyenesre és kezdetét vette az első futam. Számomra hihetetlen volt az emberek lelkesedése Norbi személye iránt. Sosem voltam még ilyen rendezvényen, ahol együtt ennyi magyar szurkol egy másik magyarnak. A videóból kiderül, (és remélem valamennyire átmegy) hogy mit is éreztünk mikor a rajt után Norbi a jobbosban igen csak profin fordult el. Vagy bármikor eljött előttünk. Ezt nem lehet átélni a tv előtt ülve, teljesen más szemszögből mutatják a futamot is. Kevés versenyző dicsekedhet azzal, hogy ekkora tömeg egyszerre kiabálja a nevét rajongással teli torokból. Nehéz leírni mit is érzett az ember, azt az örömöt, a libabőrt…

Norbi ügyesen Menu mögött végig autózta a futamot hihetetlen tempóban és 2. helyre hozta be a vasat. Nagyszerű nyitás volt.

Aztán két futam közt beszélgettünk a tribün mögött 3-an (Zioncsabi, Meduzah, és én). A 2. futam rajtját nem kicsit furán oldotta meg Norbi. Ahogy együtt örült a tömeg, most együtt néztük kétségbe esve mi is lesz Norbival. ekkor elkezdett szakadni az eső, páran felpattantak és fedezéket keresve elrohantak. De azt vettük észre, hogy a többség marad. Nem számított senkinek az eső, maradt ps várta vajon hogyan tovább. A futamot az eső miatt újra indították. Így a csapat kapott még egy esélyt. A boxutcában az esőben szerelték a srácok az autót, és ami fantasztikus. Ha jól tudom Bennani csapata futva vitt egy lökhárítót a Zengős fiúknak, innen a fehér lökős. Mi csak ragasztószalag hegyeket láttunk kívülről, pedig a szerelők hihetetlen munkát vittek véghez, így Norbi elrajtolhatott. A mezőny eső gumival, Norbi pedig slick gumival. A többség a vizes részeket kereste miután elállt az eső, Norbi pedig a száraz részeket. Azért még a végén megmutatta hogy is kell ezt csinálni, és az összetört autóval megfutotta a leggyorsabb kört.

A második futam utánra ismét megbeszéltünk egy kis összeröffenést. Ekkor már azok is ott voltak akik az első találka idején nem. Nagyon örültem a találkozásnak. Kielemeztük Norbi balesetét, és természetesen a Frozáról beszélgettünk. Mindenki sietett valahova, így ismét Doki fián volt a sor, hogy megörökítse ezeket az embereket is egy képen.

{phocagallery view=category|categoryid=7|imageid=113}

 

Hogy kire milyen benyomással voltam azt nem tudom. Nekem nagyon szimpatikus volt mindenki! Nagyon örülök, hogy megismerhettem személyesen is néhány csapattagot és beszélhettünk pár szót. Elég kevés időnk volt, de szerintem a csoportkép és az a néhány baráti szó amit váltottunk mindenkiben jó érzéseket keltett. Azt megbeszéltük, hogy ezt meg kell ismételni, de nem egy rendezvénnyel egybe kötve. (Bár akkor meg van rá az esély, hogy ennél kevesebben leszünk.)

Nagyon Köszönöm mindenkinek aki ott volt!

További képek a helyszínről a fotó albumban. A "Csapat / Találkoztunk" alatt.

{phocagallery view=category|categoryid=5|limitstart=1|limitcount=5}

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!